Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

MOL pentru Sanatatea Copiilor: Peste 1000 de copii si tineri vor beneficia de terapii alternative

Papusa_2015 MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat organizatiile non-profit care vor beneficia de finantare de 313.500 lei in cadrul celei de-a saptea editii a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor. Proiectele organizatiilor desemnate castigatoare vor fi flosite pentru sprijinirea, prin terapii alternative, a peste 1.000 de copii cu deficiente, boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave. In cadrul acestei editii au fost depuse 87 de proiecte. Dintre acestea, in urma unui proces de evaluare si jurizare, au fost selectate pentru finantare integrala sau partiala 19 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2015 – august 2016. Dintre cele 19 ONG-uri castigatoare, 7 vor obtine finantare pentru prima data in timp ce altele 12 s-au mai sanatatea_copiilor_mol_romanianumarat printre beneficiari in editii anterioare ale acestui Program.

Kinga_Agnes Daradics_Mol_Romania„In cele sapte editii ale Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor au fost inscrise peste 700 de proiecte, majoritatea avand ca obiect reintegrarea psihosociala a copiilor cu dizabilitati. De asemenea, am remarcat in editiile mai recente ca unele dintre propuneri au ca scop pre-profesionalizarea. Ne bucuram ca primim proiecte de calitate, pe care le putem sustine si care arata efortul comunitatilor si al ONG-urilor pentru a facilita accesul a cat mai multor copii si adolescenti cu probleme grave de sanatate la educatie, inclusiv la cunostintele care in viitor pot asigura si indeplinirea criteriilor de ocupare a unui loc de munca. Dorim sa sustinem in continuare acest program prin care sprijinim solutionarea unor probleme, alaturi de specialisti si de familiile celor afectati”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Bacau, Bihor, Cluj, Covasna, Galati, Harghita, Sibiu si Timis. Proiectele castigatoare vizeaza explorarea si aplicarea de terapie prin arta, meloterapie, ludoterapie, terapie prin dans, hidroterapie, stimulare senzoriala, drama terapie, biblioterapie, „legacy making”, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, terapie experientiala, terapii combinate, respectiv reabilitarea psihosociala si dezvoltarea unor competente.

ONG-urile castigatoare ale acestei editii a programului MOL pentru sanatatea copiilor sunt:

 • Asociatia Little People va concepe un kit de internare pentru copii cu afectiuni oncologice. Instrumentele unice, precum papusa terapeutica, cartea de activitati si instrumentele medicale integrate in jocul cu tematica medicala va permite copiilor bolnavi de cancer familiarizarea intr-o maniera interactiva cu mediul de spital, cunoasterea si intelegerea procedurilor medicale, adaptarea la contextul de boala si gasirea unor mecanisme prin care sa realizeze un management eficient al propriilor emotii.
 • Scopul principal al proiectului conceput de Asociatia Help este dotarea unui cabinet multisenzorial cu instrumentele de baza, iar prin activitatile derulate in cadrul acestuia se va contribui la dezvoltarea functiilor senzoriale, motrice si cognitiv-emotionale ale copiilor participanti in proiect.
 • Asociatia Tandem va oferi cursuri speciale de dans pentru copii nevazatori de la Scoala de Deficienti de Vedere Austrului din Bucuresti, creand un cadru metodologic de lucru cu persoane nevazatoare si formand instructori de dans care sa poata lucra in paralel si impreuna cu scolile de nevazatori pentru a preda notiuni de dans si constientizare corporala tinerilor cu deficiente de vedere.
 • Proiectul Asociatiei Clubul Sportiv Timisoara va contribui la reabilitarea psihosociala si emotionala a unor copii prescolari cu afectiuni neuropsihiatrice. Echipa multidisciplinara implicata in proiect a dezvoltat un program complex de interventie timpurie, ce vizeaza dezvoltarea unor noi strategii de coping si cresterea factorilor de rezilienta la copiii si familiile acestora.
 • Asociatia persoanelor cu deficiente de auz “Asculta Viata!” si-a propus ajutarea copiilor cu deficiente de auz si cu deficiente senzoriale multiple sa-si dezvolte abilitati de viata independenta, psihomotrice, de relationare si comunicare, dar si de sensibilizare cu privire la obiectele caracteristice domeniului artistic rezultate din activitatea de olarit.
 • Scopul proiectului oferit de Asociatia Corabia Prieteniei este sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu tulburari de dezvoltare a limbajului. Prin joc, desen, pictura, modelaj si dramaterapie, copiii vor descoperi noi resurse, vor avea posibilitatea sa se exprime si sa se faca vazuti.
 • Fundatia „Salvator” isi propune prin proiectul „Bucuria Calariei” activitati de stimulare multisenzoriala prin terapia ecvestra, urmarind recuperarea si dezvoltarea personala armonioasa a copiilor cu dizabilitati, facilitand formarea autonomiei personale si integrarea scolara si sociala.
 • Proiectul conceput de Fundatia Crestina Elim vizeaza reabilitarea psiho-sociala si motorie a unor copii cu afectiuni neuromotorii si cu tulburari de comportament prin amenajarea unei camere multisenzoriale si prin derularea unor activitati terapeutice in cadrul acesteia.
 • Fundatia Inima de Copil va oferi posibilitatea pentru copii cu dizabilitati din judetele Galati, Braila si Tulcea sa beneficieze saptamanal, pe langa terapiile de reabilitare si recuperare pe care le ofera deja centrul, si de terapie emotionala prin stimulare polisenzoriala in vederea schimbarii starii emotionale.
 • Asociatia Autism Transilvania va oferi sedinte de interactiune prin muzica unor copii cu autism, contribuind la dezvoltarea autonomiei personale, a comunicarii, al limbajului, a abilitatilor de socializare si de exprimare emotionala, concomitent cu diminuarea comportamentelor inadecvate si a stereotipiilor.
 • Programul Asociatiei Bóbita vizeaza copii cu boli cronice, oferind suport prin joc dramatic, dans, jocuri experientiale, terapie prin arta, contribuind la redobandirea echilibrului psihic si fizic ale acestor copii.
 • Fundatia Hospice Emanuel din Oradea ofera interventii psihosociale terapeutice in scopul minimalizarii distresului si anxietatii experimentate de copii in mediul spitalicesc si asigurarii cresterii si dezvoltarii lor optime in perioada internarii in spital si dupa intoarcerea acasa.
 • Asociatia Audiosofia se adreseaza prin acest proiect copiilor hipoacuzici (purtatori de implant cohlear sau de aparate auditive conventionale) printr-un program de terapie prin joc si dramaterapie. In luna mai 2016 in Bucuresti, 30 de copiii participanti la proiect vor evolua pe scena la Congresul European de Dramaterapie si se va realiza si un film documentar despre proiect.
 • Asociatia HorsEmotion isi propune imbunatatirea calitatii vietii unui numar de 10 copii institutionalizati care traiesc cu dizabilitati prin servicii de hipoterapie, terapie asistata de animale si terapie prin joaca.
 • Proiectul conceput de Asociatia Romana pentru Studiu si Interventie in Trauma isi propune utilizarea unor metode moderne de evaluare si terapii emotionale in combinatie cu grupul de suport folosind tehnici expresive artistice pentru depistarea si terapia tulburarilor de dezvoltare ce apar la copiii institutionalizati care au suferit traume precoce de natura interpersonala.
 • Obiectivul proiectului Asociatiei Prosperitas Vitae este recuperarea neuro-psiho-motorie a copilului cu dizabilitati prin interventie timpurie complexa si personalizata, atingerea nivelului de dezvoltare maxim posibil, si crearea bunastarii psihice la o varsta cat mai frageda pentru cei 40 de copii inclusi in proiect.
 • Asociatia Kozmutza Flóra isi continua activitatile proiectului din anul 2014 pentru 20 de copii. Scopul proiectului este de a imbunatati capacitatile motrice deficitare, de a dezvolta independenta in apa si de toate zilele, prin activitati tintite si ludice de acvaterapie, profitand de efectele benefice ale apei si inotului, si prin aceste experiente pozitive dezvoltarea auto-evaluarii, increderii in sine si personalitatii copiilor participanti.
 • Asociatia Lumina va aplica terapie prin joaca pentru copii care sufera de boli limitatoare de viata. Prin vizualizare creativa, povesti terapeutice, stimulare tactila si senzoriala, nisip kinetic si „clown-therapy”, cei 17 copii inscrisi in proiect vor fi sustinuti in in dezvoltarea lor emotionala, in depasirea momentelor traumatice si in dezvoltarea mecanismelor de coping si gestionare a bolii.
 • Fundatia de Abilitare Speranta isi propune sa sa continue interventia terapeutica prin muzica pentru copii cu dizabilitati sau intarzieri in dezvoltare din judetul Timis, urmarind dezvoltarea interactiunii, facilitarea exprimarii starilor emotionale, dezvoltarea comunicarii si limbajului, dezvoltarea motricitatii si imbunatatirea functiilor cognitive.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...