Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Olympus a lansat primul ambalaj inscriptionat in limbaj Braille

Olympus, cel mai mare producator de lactate din Romania, a lansat primul ambalaj inscriptionat in limbaj Braille pentru un produs alimentar de pe piata. Ambalajul, folosit pentru imbutelierea laptelui de consum Oly, este prevazut cu un capac inscriptionat in Braille, astfel incat nevazatorii sa poata citi cu usurinta tipul produsului.

In Romania sunt aproximativ 80.000 de persoane cu deficiente de vedere, aflate in evidenta Asociatiei Nevazatorilor din Romania.

Lansarea sticlei Oly lapte de consum cu capac Braille vine in sprijinul persoanelor cu deficiente de vedere, prin sporirea gradului de autonomie a acestora. Pentru prima data in Romania, nevazatorii pot identifica un produs de larg consum prin simpla atingere a ambalajului, fara a mai fi nevoie de o persoana insotitoare care sa ii ghideze.

“Olympus, datorita specificului sau, are responsabilitatea si datoria de a facilita accesul tuturor la alimentele de baza. Este motivul pentru care am decis sa investim si in Romania si sa lansam Oly lapte de consum cu capac Braille – este un semn de respect fata de consumatori dar, mai presus de toate, este un ajutor real in sporirea gradului de autonomie a persoanelor cu deficiente de vedere”, a declarat Madalina Molnar, responsabil de marketing pentru Olympus Romania.

Aceasta lansare urmeaza strategia de responsabilitate sociala pe care Olympus o implementeaza deja in Grecia, prin care urmareste ca produsele companiei sa ajunga la toate categoriile de consumatori si sa faciliteze accesul categoriilor defavorizate la produsele de baza, cum sunt lactatele.

Lansarea ambalajului special este insotita de activitati de promovare care au ca scop cresterea gradului de constientizare a problemelor cu care se confrunta persoanele nevazatoare, precum si nivelul de implicare in sprijinirea acestei comunitati. Astfel, pe 3 decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, Olympus face primul pas in a implica oamenii intr-o actiune comuna care sa atraga atentia asupra cauzei. Sub conceptul-umbrela “Light in the Dark”, publicul este invitat sa-si acopere ochii cu o esarfa neagra timp de 30 de minute si sa incerce sa desfasoare activitatile obisnuite, dupa care sa impartaseasca public experienta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...