Orange a facut posibila o excursie virtuala la Muzeul Antipa pentru 600 de copii

Saptamana Voluntariatului Orange_1Peste 70 de angajati ai Orange Romania au realizat tururi virtuale pentru copii din cinci orase mici si indepartate de Bucuresti in „Saptamana Voluntariatului” (9 – 13 noiembrie 2015). Voluntarii au prezentat copiilor prin transmisie directa expozitia Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, prin intermediul tehnologiei 4G si al internetului. Cele cinci scoli ai caror elevi au facut excursia virtuala cu ajutorul angajatilor voluntari Orange si al tehnologiei sunt: Scoala Gimnaziala Filiasi, judetul Dolj; Scoala Gimnaziala „Anisoara Odeanu”, Lugoj, judetul Timis; Scoala Gimnaziala Horea, Closca si Crisan, Turda, judSaptamana Voluntariatului Orange_4etul Cluj; Liceul „Vasile Conta” Targu Neamt, judetul Neamt si Scoala Gimnaziala Ghimbav, judetul Brasov.

Veronica_Dogaru_Orange_Romania„Proiectul ”Saptamana Voluntariatului” de anul acesta a fost o continuare a initiativelor noastre in directia facilitarii accesului la educatie si cultura prin tehnologie, care reduce barierele de timp si de distanta. Rezultatele ne bucura pe toti, iar cel mai mare beneficiu il au copiii, care au avut posibilitatea sa vada unul dintre muzeele cele mai interesante si mai interactive din tara”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange Romania.

OranSaptamana Voluntariatului Orange_2ge a facut posibila aceasta experienta pentru a le arata copiilor ca prin tehnologie si internet pot explora locuri noi din diferite colturi ale lumii si pot gasi subiecte si idei interesante care sa le dezvolte imaginatia si creativitatea. Copiii s-au bucurat atat pentru ca au luat parte la o experienta deosebita si interesanta, cat si pentru ca au putut sa ii vada si sa aiba un dialog cu vedetele lor preferate.

Adrian Sina de la Akcent, Calin Goia de la Voltaj, actorii Ioana Ginghina si Dragos Bucur s-au implicat impreuna cu angajatii Orange in proiectul ”Saptamana Voluntariatului” si au fost alaturi de cei peste 600 de copii in excursia virtuala pe care acestia au facut-o la Muzeul „Grigore Antipa”.

Copiii au vazut in direct expozitia Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si au invatat despre mastodontul amerSaptamana Voluntariatului Orange_5ican, despre dioramele care prezinta Marea Neagra, Delta Dunarii, viata in savana, in tundra sau cel mai mare desert al lumii. Ceea ce i-a impresionat insa cel mai mult a fost scheletul gigant Deinotherium gigantissimum, o ruda a elefantului.

Melanya Stan, Director adjunct al Muzeului National de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”“Experienta tururilor virtuale a reprezentat o premiera absoluta pentru Muzeul ”Grigore Antipa” si ne dorim ca aceasta initiativa sa fie continuata. Ne bucuram ca Orange s-a gandit sa se adreseze copiilor din orase mici si indepartate de Bucuresti, care nu au ocazia de a vizita muzeul. Suntem constienti ca tehnologia are un rol important in dezvoltarea muzeelor si a educatiei in general. Am avut in calcul acest lucru pentru redeschiderea de acum cativa ani – am vrut sa facem expozitia mai interactiva, mai digitala si mai atractiva pentru noile generatii”, afirma Melanya Stan, Director adjunct al Muzeului National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”. 

Orange organizeaza de 3 ani Saptamana Voluntariatului, iar initiativa din acest an a avut ca obiectiv implicarea angajatilor companiei intr-un proiect amplu de voluntariat dezvoltat pe cele patru directii strategice de CSR ale Orange: incluziunea digitala, siguranta copiilor pe internet, implicarea in viata comunitatii si protectia mediului inconjurator.
Evenimentul a fost organizat de catre Orange Romania in parteneriat cu organizatia Salvati Copiii Romania, care a facilitat selectia scolilor implicate si a oferit suportul voluntarilor din local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.