Orange Romania incurajeaza copiii sa invete limbaje de programare

Orange_SuperCoders_1Orange Romania a organizat, in cadrul EU Code Week, SuperCoders, un workshop de programare destinat copiilor cu varste intre 10 si 13 ani. Initiativa s-a derulat sub forma unui un atelier, in care cei mici au invatat limbaje de programare cu ajutorul carora pot produce continut digital: jocuri, povesti, animatii. Realizat simultan in patru tari – Franta, Polonia, Romania si Spania, SuperCoders a reunit peste 240 de copii, dintre care 40 din Romania. Participantii au fost invitati sa creeze propriile animatii folosind platforma „Scratch”. Provocarea a fost ca fiecare dintre ei sa isi prezinte propria viziune despre ceea ce inseamna „#SuperCoders”. SeminarulOrange SuperCoders 2 i-a ajutat pe copii sa inteleaga mai bine tehnologia si cum pot lucra cu limbaje de programare pentru a se adapta cat mai bine in era digitala.

Veronica_Dogaru_Orange_Romania“Anul acesta, in EU Code Week, Orange si-a propus sa-i ajute pe cei mici sa se initieze in „tainele” programarii si sa devina adevarati #SuperCoders. In cadrul strategiei noastre de responsabilitate sociala corporativa, componentele de digitalizare si educatie in mediul digital sunt prioritare. In contextul dezvoltarii tehnologiei, este important ca prin proiecte dedicate sa-i ajutam pe copii sa se apropie de limbajele de programare, sa le inteleaga si sa invete sa le foloseasca”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager in cadrul Orange Romania.

Scratch este atat o platforma ce le permite utilizatorilor sa-si foloseasca imaginatia, dar si o comunitate online unde copiii si tinerii pot sa colaboreze cu altiidin intreaga lume, cu ajutorul mijloacelor media interactive precum povestile, jocurile si animatiile. Utilizarea Scratch permite o experienta de invatare ce stimuleaza gandirea creativa si lucrul in echipa.

Supercoders este o initiativa la nivelul Orange Group si este organizat concomitent in patru tari in care compania este prezenta: Franta, Polonia, Romania si Spania. Fiecare tara a transmis evenimentul live prin webcast, iar copiii si-au prezentat unii altora programele create. In Romania, evenimentul a fost organizat cu sprijinul Simplon Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.