Orange si Apa Nova sprijina proiectul Educatie pentru eroii de maine

Orange_Apa Nova_EDUCATIE PENTRU EROII DE MAINECompaniile Orange Romania si Apa Nova Bucuresti sustin proiectul Educatie pentru eroii de maine, dezvoltat de Asociatia Societatea de Salvare Bucuresti, in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Scopul proiectului a vizat formarea de mentalitati inca din primii ani de viata, si fixarea de cunostinte copiilor prin motivarea acestora de a transmite informatia catre adultii din viata lor. In acest sens, 436 de elevi din Bucuresti au fost pregatiti in suport vital de baza (evaluare victima, apel 112, tehnici de resuscitare, PLS-pozitia laterala de siguranta). In acelasi timp, actorul George Ivascu le-a explicat ce inseamna voluntariatul si care este importanta sa in dezvoltarea personala si profesionala a fiecaruia.

“La finalul cursului, elevii au primit cate un manechin CPR (cardiopulmonary resuscitation) si o tema: instruirea unui numar cat mai mare de adulti din viata lor, motivati fiind de premiul pus in joc de catre organizatori: o excursie la Disneyland. Pentru a verifica informatiile acumulate si acuratetea cursului predat de catre copii, adultii instruiti trebuie sa completeze un formular de evaluare pe site-ul www.eroiidemaine.ro. In baza acestuia, elevul va fi evaluat si va intra in concurs. Daca adultul promoveaza testul cu minim nota 7, trainerul sau va primi un punct”, spun initiatorii proiectului.

Tinand cont de feedback-ul pozitiv si de entuziasmul copiilor, organizatorii isi doresc sa continue acest proiect si in alte scoli. Pe langa formarea in prim ajutor a elevilor din clasele primare, elementul inedit al proiectului este insusi efectul de multiplicare a cunostintelor transferate prin concursul organizat. Cei 436 de elevi instruiti se pot transforma cu usurinta in 4360 de oameni care poseda cunostinte de baza in acordarea primului ajutor, daca se ia in calcul un raport elev-adult format de doar 1:10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.