Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Peste 400 de obiecte din papura, cumparate de Apa Nova/Veolia Apa

Compania Apa Nova/Veolia Apa a cumparat peste 400 de obiecte impletite din papura (palarii si mape pentru documente) de la Intreprinderea Sociala de Valorificare a Deseurilor Vegetale din Papura Mahmudia. Avand ca obiectiv comun promovarea dezvoltarii durabile in Delta Dunarii, Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Apa Nova au incheiat un parteneriat pentru sprijinirea activitatii Atelierului de impletituri din papura de la Mahmudia, judetul Tulcea. Parteneriatul are in vedere revigorarea mestesugului traditional al impletiturilor din papura ca solutie de dezvoltare a acestei comunitati din Delta Dunarii.

“Prin acest demers Apa Nova/Veolia Apa doreste sa promoveze valorile si cultura locala, sustinand in acelasi timp dezvoltatea durabila a comunitatilor”, spun reprezentantii Apa Nova/Veolia Apa.

De asemenea, Apa Nova a contribuit la reabilitarea cladirii in care se afla in prezent unitatea de productie si la dotarea cu instrumentar specific. Mai mult, in zilele de 15 si 16 iunie oaspetii companiei au avut posibilitatea sa invete mestesugul impletiturilor din papura in cadrul unor workshopuri sustinute de reprezentantele atelierului.

Revigorarea tradiţiilor locale folosind resursele regenerabile ale Deltei, stuful şi papura, este opţiunea pe care Asociatia Salvaţi Dunarea si Delta o promoveaza in sprijinul protejarii mediului natural, pentru integrarea socio-profesionala a grupurilor defavorizate si in scopul dezvoltarii economice a comunitatilor din Delta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.