Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Peste 650 de copii din Delta Dunarii vor beneficia de analize medicale

Asociatia “Salvati Dunarea si Delta”, cu sprijinul GlaxoSmithKline(GSK), a lansat proiectul “Sanatatea copiilor din Delta Dunarii”. In cadrul acestuia, timp de trei luni, doi medici pediatri si opt studenti la Medicina vor consulta peste 650 de copii din zece localitati din Delta Dunarii, unde infrastructura medicala este aproape inexistenta.

Investigatiile medicale cuprind  pentru fiecare copil cate un control de specialitate si analize medicale de baza . Mai mult, copiii cu varste cuprinse intre 3-15 ani vor primi informatii legate de nutritie, igiena, importanta practicarii unei activitati fizice etc.

“Am pornit proiectul acesta pentru ca sanatatea mediului nu exista fara sanatatea oamenilor, iar copiii din Delta sunt viitorii ei locuitori! Pentru unii, aceasta consultatie este prima din viata lor. Educatia pentru sanatate in scopul preventiei medicale poate fi sansa la sanatate oferita acestor oameni. Speram ca autoritatile responsabile sa aprecieze statisticile pe care le vom pune la dispoziție si sa inteleaga ca accesul la serviciile medicale nu este un lux”, a declarat Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei “Salvati Dunarea si Delta”.

Datele statistice colectate in urma analizelor vor fi puse la dispozitia autoritatilor locale si centrale pentru dezvoltarea unor politici publice adecvate, care sa imbunatațeasca infrastructura de sanatate a zonei. De asemenea, va exista o monitorizare a copiilor care au probleme de sanatate.

“GlaxoSmithKline (GSK) sustine in Romania proiecte de sanatate si de educatie in sanatate, ca parte a obiectivului nostru de a creste calitatea vietii romanilor si speranta de viata a acestora. Actiunile pe care le sustinem in Romania rezulta din preocuparea noastra de a sprijini cauzele cele mai grave si asta inseamna sa ajungem si in cele mai izolate sau sarace zone ale tarii. Acesta este motivul pentru care ne-am implicat in proiectul “Sanatatea copiilor din Delta Dunarii”, un proiect care isi propune sa evalueze starea de sanatate a copiilor din aceasta arie izolata geografic, dar mai ales sa schimbe in bine lucrurile pentru toti cei care traiesc aici”, a declarat Andreia Cucu, PR&Communication Manager GSK Romania.

In zona inclusa in proiect sunt doar trei cabinete medicale de familie (la Chilia Veche, Maliuc si C.A. Rosetti) care au program de cateva ore pe saptamana si sunt departe de a contine dotarile minimale. Asistenta medicala de urgenta este asigurata de un cabinet medical din Sulina si de serviciul de ambulanta Tulcea, care are o singura ambulanta la dispozitie. Starea de degradare si lipsa dotarilor minime caracterizeaza majoritatea cabinetelor medicale din Delta, unde nu exista asistenta medicala permanenta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...