Petrom a premiat 103 olimpici ai caror parinti lucreaza in industria petroliera

Compania Petrom a premiat 103 elevi si studenti pentru performantele obtinute la concursuri nationale si internationale din diverse domenii. Anul acesta au fost patru categorii de premiere: Sport, Stiinta si Tehnologie, 6 Special si Arta. Cei 103 de olimpici au fost recompensati cu diplome de merit, dar si cu 400 lei  fiecare. Pe langa performantele individuale, o echipa de 20 de olimpici din cadrul programului a initiat proiectul “Caravana Cunoasterii”, prin care olimpicii Petrom le-au împartasit elevilor din tara cunostintele lor din diverse domenii. Pana in prezent programul numara peste 2.500 de beneficiari, participanti in atelierele tematice dedicate domeniilor precum fizica, geografie, chimie, psihologie, medicina, business sau dans.

“In cei 15 ani alaturi de Olimpicii Petrom am invatat ce inseamna ambitia, dorinta de a invinge si de a transforma visele in realitate. Misiunea noastra, aceea de a-i sprijini pe acesti elevi talentati este continuata de o parte dintre ei. Ne bucura enorm sa vedem cum Olimpicii Petrom se sustin intre ei”, a declarat Diana Nitescu, coordonatorul proiectului Olimpicii Petrom.

Si in 2012, implicarea civica a olimpicilor ramane o constanta. Catalin Tudor, membru al programului Olimpicii Petrom, isi va dona premiul de 1.500 euro primit in cadrul unei initiative de recompensare speciala a olimpicilor (Clubul VIP) unor cauze sociale, pentru sustinerea Școlilor de Vara si pentru a-si sustine trei colegi din cadrul programului in vederea urmarii unui curs vocational, a participarii la o Scoala de Vara internationala si pentru constructia de roboti.

Programul “Olimpicii Petrom”, ce beneficiaza anul acesta de 90.000 de euro, ofera si ateliere stiintifice destinate scolilor, Scoala de Vara de Cunoastere care va aborda diverse subiecte legate de cariera, stiinta si tehnologie, viitorologie sau relatia omului cu mediul inconjurator si o Conferinta de Cunoastere. In urma acestor experiente educationale, tinerii isi vor dezvolta abilitati precum: inovatie, creativitate, spirit de initiativa, afirmare personala, lucru in echipa, aliniere personala si dezvoltarea personalitatii.

In cei 15 ani de existenta a programului, 2.500 de copii si tineri olimpici au fost sustinuti de Petrom, compania acordand, totodata, si peste 300 burse lunare de studiu. Multi dintre beneficiarii programului studiaza sau profeseaza acum in mari centre universitare ale lumii.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.