Petrom sustine in continuare activitatile Ateliere Fara Frontiere

Petrom ramane fidel sustinerii activitatilor Asociatiei Ateliere Fara Frontiere! Inceputa in 2008, inca dinainte de infiintarea Atelierului de economie sociala, colaborarea a debutat cu finantarea de catre Petrom a santierului de solidaritate din Giurgita, judetul Dolj. Santierul de la Giurgita a insemnat crearea unui teren de sport echipat cu porti si cosuri de baschet, constructia unei gropite de nisip, renovarea fantanii locale, dar si asamblarea unei casute de joaca cu tobogan.

O alta dimensiune a colaborarii a luat startul in noiembrie 2010, cand au inceput colectarile de echipamente informatice uzate din parcul IT Petrom. De atunci, s-au colectat peste 200 de unitati centrale, 350 de monitoare, 120 de imprimante, 76 de laptopuri si 2 copiatoare. Acestea au intrat in procesul de evaluare si au fost fie reciclate, fie reconditionate, in functie de starea in care se aflau. O parte din cele reconditionate au fost incluse in programul de donatii Assoclic, insa majoritatea au fost donate, alaturi de Petrom, in cadrul unui proiect personalizat, “Petrom sustine educatia tinerilor din comunitatile unde opereaza.” Astfel, in perioada 30 mai – 2 august 2011, au fost donate 175 de echipamente complete catre 22 de structuri (15 scoli generale, 3 licee, 2 gradinite si 2 ong-uri) la peste 2000 de beneficiari din 11 judete.

“Parteneriatul cu Ateliere Fara Frontiere este pentru noi un exemplu de buna practica – prin impactul direct pe care il genereaza, dar si prin abordarea sustenabila (reciclarea si reconditionarea echipamentelor IT uzate, reinsertie profesionala pentru persoane dezavantajate si dotarea scolilor cu resursa infomatica). Impreuna, am reusit sa aducem in viata copiilor din mediul rural deschiderea catre o noua zona de cunoastere – lumea informatizata, dotand, doar in anul 2011, 20 de unitati scolare cu echipamentul IT necesar. Colaborarea cu Ateliere Fara Frontiere continua si anul acesta.”, a declarat Mona Nicolici, managerul departamentului de Relatii Comunitare, Petrom.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.