CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

RBS a premiat elevii castigatori ai programului MoneySense

Peste 5.300 de liceeni au beneficiat de programul de educatie financiara MoneySense oferit de RBS Romania in anul scolar 2011-2012. Obiectivul programului a fost acela de a-i responsabiliza pe elevi in ceea ce priveste gestionarea propriilor resurse financiare, prin dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor financiare. La concursul MoneySense, competitie in cadrul careia elevii au avut posibilitatea sa puna in practica informatiile dobandite pe parcursul sesiunilor de training s-au inscris 135 de liceeni. Ei au trecut prin patru probe de concurs – prezentarea echipei, „Ambasadorii MoneySense”, planul de implementare al activitatilor propuse la proba anterioara si eseul cu tema „Planuri de viitor”. 

„Ne bucuram ca programul nostru de educatie financiara starneste, in continuare, interes din partea liceenilor. MoneySense ofera tinerilor informatii despre cum sa-si administreze finantele personale, sa-si planifice cheltuielile sau ce reprezinta un anumit produs sau serviciu bancar. Ne dorim astfel sa-i ajutam sa aleaga deciziile financiare corecte. Prin voluntarii nostri prezenti la clasa, alaturi de profesori am incercat sa punem la dispozitia liceelor expertiza noastra in educatie financiara”, a declarat Henk Paardekooper, presedinte RBS Romania.

Programul din licee a fost susţinut de 66 de profesori, dar si de 21 de studenti internationali din 12 tari (Australia, Canada, Egipt, Georgia, Republica Moldova, Hong Kong, Camerun, Slovacia, SUA, Brazilia, Azerbaijan, Taiwan). Acestia au facilitat procesul de invatare a cunostintelor si abilitatilor financiare de catre liceeni, aducand o perspectiva internationala in proiect.

Aflat la a treia editie, programul s-a adresat elevilor din 153 de licee din intreaga tara. Si angajatii bancii s-au implicat in proiect, fiind realizate peste 50 de ore de voluntariat. Fundatia CREDE si AIESEC Romania, partenerii programului, au facilitat accesul tinerilor la informatii financiare atat prin ore in cadrul programei scolare, cat si prin educatie non-formala, concretizata in seminarii si workshop-uri interactive.

Prin MoneySense si publicul larg are acces la asistenta si educatie financiara gratuita atat in cadrul sucursalelor RBS, cat si pe site-ul dedicat acestui program.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.