Rompetrol a finantat cu 100.000 lei un centru de ingrijire paliativa Hospice

Grupul Rompetrol a finantat cu 100.000 de lei infiintarea primului centru de stimulare multisenzoriala Snoezelen din Bucuresti, ce acorda servicii de ingrijire paliativa pacientilor cu boli amenintatoare de viata. Proiectul a fost sustinut prin programul de Responsabilitate Sociala al companiei – “Impreuna pentru fiecare”. Implementat in perioada august – decembrie 2013, proiectul a presupus lucrari specializate de amenajare a cinci incaperi aferente centrului de stimulare multisenzoriala – sala terapie, sala fizioterapie, grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilitati, sala tratament.

“Oamenii, comunitatile au nevoi stringente, in crestere, iar implicarea Grupului Rompetrol izvoraste din nevoia de normalizare a societatii in care traim cu totii. Toate programele noastre de CSR, si acest proiect in mod special, ne aduc speranta ca putem schimba lucrurile in bine. Continuam sa construim parteneriate cu autoritatile locale si alte grupuri co-interesate din comunitate, investim in sanatate si protectia mediului, tocmai pentru a sprijini societatea noastra”, a declarat Mihaela Ungar, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.

Centrul functioneaza in cadrul unitatii cu paturi construite de Hospice Casa Sperantei in sectorul 2, Bucuresti si va avea ca beneficiari directi cel putin 60 copii cu boli amenintatoare de viata in stadii avansate si dizabilitati fizice severe.

“Serviciile medicale gratuite oferite de echipa Hospice, prin acest centru de stimulare, presupun evaluare medicala initiala si reevaluare periodica, control al simptomelor, manevre de nursing si kinetoterapie. In serviciile de stimulare multisenzoriala vor fi implicati, ca beneficiari indirecti, apartinatorii pacientilor care vor fi instruiti pentru a efectua exercitii de stimulare la domiciliu si vor participa la diversele etape ale terapiei – manevre de masaj, kinetoterapie, gimnastica adaptate specificului bolii si fiecarui pacient in parte. Anual, in cadrul centrului Snoezelen, vor fi organizate peste 300 de sesiuni de stimulare multisenzoriala”, a declarat Alex Padureanu, CEO Hospice Casa Sperantei Bucuresti.

Parteneriatul Grupul Rompetrol – Hospice Casa Sperantei a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sanatate si protectia mediului, selectat pentru implementare in 2013, dintr-un total de 218 aplicatii primite pe website-ul programului Impreuna pentru fiecare. In Bucuresti alte doua proiecte de sanatate sunt in curs de finalizare, in cadrul Spitalului Victor Babes – infiintarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacientii cu HIV SIDA din Romania si in cadrul Institutului Fundeni – dotarea sectiei de onco-pediatrie (un proiect al asociatiei PAVEL).

Rompetrol este alaturi de Hospice si in alte proiecte de fundraising sau donatii – din 2010, in statiile Rompetrol din Bucuresti si Brasov sunt amplasate cutii unde clientii pot contribui cu bani si sprijini activitatea Hospice. De asemenea in 2013 – a fost reabilitat cu sprijinul Rompetrol un centru secundar de ingrijire paliativa din Bucuresti, iar in 2012 peste 50 de angajati ai companiei au participat la maratonul caritabil „1000 Balkan Charity Challenge” pentru a strânge fonduri si a sustine cauza fundatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.