Rompetrol a finantat cu 90.000 lei doua proiecte comunitare in Salaj

Grupul Rompetrol a finantat cu 90.000 de lei doua proiecte comunitare, de mediu si sanatate, in judetul Salaj. Unul dintre acestea a vizat renovarea si dotarea policlinii medicale din Simleu Silvaniei, iar celalalt reabilitarea spatiului verde aferent Gradinitei Ion Creanga, din Zalau. Cele doua proiecte au fost sustinute in cadrul programului Rompetrol de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare”. Lucrarile au fost derulate in perioada august – noiembrie, la acestea participand 120 de voluntari.

“Rezultatele acestor doua proiecte arata ca structura programului Impreuna pentru fiecare raspunde nevoilor comunitatii, aducand valoare adaugata si contribuind la dezvoltarea durabila a societatii in ansamblu”, a declarat Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Proiectul din Zalau a vizat ecologizarea si terasarea unui teren de 7.000 mp, refacerea caminelor pentru canalizare apa menajera si pluviala, amenajare cai de acces prin aplicarea unui covor asfaltic si constructia gardurilor de lemn. Totodata, s-a modernizat suprafata terenului de sport si a locului de joaca. Acestea au fost dotate si cu echipamente adecvate, care raspund normativelor in vigoare si nevoilor celor 300 de copii prescolari, inscrisi la gradinita din Zalau. De asemenea, au fost sustinute 8 concursuri pe teme de mediu si seminarii de lucru in comunitate, dezvoltate in parteneriat cu Primaria Zalau.

In Simleu Silvaniei proiectul de sanatate a prevazut amenajarea policlinicii medicale conform standardelor sanitare – reorganizare spatiu pentru amenajare grupuri sanitare, vestiare, camera de sterilizare, depozite deseuri si lucrari specifice de tencuire, izolare termica, dotare cu mobilier. Suplimentar, in parteneriat cu elevii Colegiului National Simion Barnutiu, au fost derulate actiuni de curatire a parcului si plantare de copaci si flori.

In judetul Salaj Grupul Rompetrol este prezent prin compania membra IAIFO Zalau (productie de armaturi industriale din fonta şi oţel), depozite si o statie de carburant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.