Rompetrol a lansat o noua editie a programului de granturi “Impreuna pentru fiecare”

Statie RompetrolKMG International (fostul Grup Rompetrol) continua si in 2014 programul national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale. Cu aproximativ 300.000 de beneficiari in ultimii 5 ani si 87 de proiecte sustenabile de mediu si sanatate implementate, programul a oferit finantari de peste 1,2 milioane USD. Astfel, pana pe 7 iulie,  ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial pot inscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru a primi finantare. CategoriileRompetrol_Impreuna_pentru_Fiecare_gradinita_Zalau_2012 bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educationale), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea si dotarea unitatilor medicale sau activitati de conservare si mentinere a conditiilor de mediu existente la nivel local) si de 100.000 lei pentru initiative cu grad de inovatie ridicat.

Alexey+Golovin_rompetrol“Ne motiveaza cifrele, dar si mai mult ne motiveaza oamenii, beneficiarii acestor proiecte. Noi punem la dispozitie o platforma de inscriere si foarte multa implicare, dar sustinerea si parteneriatele create in comunitatii sunt vitale pentru materializarea proiectelor. Incurajam toate persoanele responsabile, sa depuna proiecte; fiecare initiativa inscrisa inseamna o comunitate constienta, iar asta inseamna evolutie”, a declarat Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativa si Comunicare al KMG International / Rompetrol.

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixta formata din reprezentanti KMG Rompetrol si specialisti din mediul ONG. La evaluarea proiectelor de catre juriu se va avea in vedere motivatia sociala, numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei. De asemenea, toate proiectele inscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro si pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finala.

Castigatorii granturilor vor fi anuntati in data de 4 august, iar implementarea efectiva a proiectelor selectate  trebuie sa se realizeze pana la 1 aprilie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.