Rompetrol Rafinare a investit un milion USD pentru ecologizare pe platforma Petromidia

Rompetrol_Petromidia_EcologizareRompetrol Rafinare, companie membra a Grupului Rompetrol, a finalizat proiectul de ecologizare a unui sit contaminat istoric cu produse petroliere in limitele legislatieide mediu, aflat pe suprafata platformei Petromidia. Investitia companiei in implementarea proiectului de tratare a zonei s-a ridicat la un milion USD. Lucrarile de ecologizare au fost realizate de firme specializate in acest domeniu, s-au derulat pe parcursul a doi ani si au constat in ecologizarea unei suprafete de 5.000 metri patrati, respectiv tratarea reziduurilor cu continut de produse petroliere grele, in concentratie sub nivelul pragului de alerta admis, Rompetrol_Petromidia_Ecologizare01in conformitate cu legislatia de mediu.

“Ecologizarea zonei Facle-Halde-Senal, perimetru mentionat in Inventarul national de situri contaminate istoric din Romania reprezinta o reafirmare a angajamentului Grupului Rompetrol privind respectarea legislatiei de mediu in vigoare, precum si respectarea angajamentelor pentru protejarea perimetrelor utilizate in activitatile platformei Petromidia. Astfel, Rompetrol isi indeplineste responsabiliatile de ordin moral pe care le implica promovarea si protectia sanatatii, sigurantei  angajatilor si partenerilor, comunitatilor situate in vecinatatea locurilor in care isi desfasoara activitatea”, a declarat Felicia Andrei, QHSE Group manager, Rompetrol Rafinare.

Tehnologia de decontaminare a constat in tratamentul enzimatic al zonei afectate, efectuandu-se, in paralel, recuperarea produsului petrolier si pomparea apei curate in statia de epurare proprie. Etapele proiectului au presupus investigatiile initiale (efectuarea de analize, stabilirea retetei tratamentului adecvat), executia propriu-zisa, corectiile dozajelor de enzime in functie de diferitele grade de contaminare din teren si refacerea ecologica. Dupa finalizarea ecologizarii, perimetrul a fost inierbat, imprejmuit cu pomi si redat utilizarii industriale.

Proiectul de remediere a fost realizat cu respectarea prevederilor din Acordul de mediu detinut de Rompetrol Rafinare pentru executia acestuia, avand ca rezultat atingerea tintelor de remediere stabilite de autoritatea competenta pentru protectia mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.