Unilever Foods Europe va folosi ulei de palmier 100% din surse certificate si sustenabile

Unilever_Raport_de_sustenabilitatePana la finalul anului intreaga cantitate de ulei de palmier folosita pentru divizia de Unilever Foods din Europa va proveni in proportie de 100% din surse sustenabile certificate si transparente. Cunoasterea originii uleiului de palmier este vitala pentru oprirea deforestarii care distruge comunitatile si mediul inconjurator. Raportul de Progres pe 2014 al Unilever cu privire la utilizarea de ulei de palmier din surse sustenabile a fost publicat recent la cea de-a 12 editie a Roundtable on Sustainable Palm Oil(RSPO) in Kuala Lumpur. Unilever are acum vizibilitate asupra a 1.800 de fabrici de ulei de palmier, reprezentand in jur de doua treimi din toate fabricile din induUnilever_Infograficstria globala de ulei de palmier. In prezent, 58% din uleiul de palmier provine din surse transparente, din fabrici certificate.

Pier Luigi Sigismondi, Unilever Chief Supply Chain Officer“Anul 2014 a fost important pentru scopul Unilever de a crea o industrie a uleiului de palmier mai transparenta. Acest demers trebuie facut pentru planeta si consumatorii nostri, pentru ca nu poti avea un business sanatos intr-o lume nesanatoasa. Ne dorim in continuare sa venim in intampinarea nevoilor clientilor, in fiecare zi, in deceniile ce vor urma, iar acest lucru inseamna sa folosim materii prime din surse sustenabile, atat noi cat si partenerii nostri. Oprirea deforestarii este scopul nostru si suntem dedicati indeplinirii lui”, a declarat Pier Luigi Sigismondi, Unilever Chief Supply Chain Officer.

Country: Brazil.City/village: Itaberai.Farm which participates in Unilever's sustainable agriculture programme. Specially tomatoes.Farmers in soy plantation.Unilever s-a angajat ferm in sustinerea micilor fermieri si, impreuna cu furnizorii sai, lucreaza la imbunatatirea nivelului de trai si a conditiilor de munca, contribuind astfel la cresterea veniturilor acestora.

Urmatorul pas in provocarea legata de utilizarea de ulei de palmier din surse sustenabile este colaborarea cu micii fermieri, pentru a obtine trasabilitatea sursei in totalitate. Pentru multi fermieri mici din tarile in curs de dezvoltare, uleiul de palmier reprezinta o modalitate de a iesi din saracie si o sansa de a avea un trai mai bun. Unilever este implicata in astfel de programe, precum un parteneriat pilot cu IDH (The Sustainable Trade Initiative) in Sumatra de Nord sau parteneriatul cu Solidaridad, care are un impact social mai larg, in Africa de Vest, cu potential de a fi implementat si in Asia si America Latina.

Viziunea Unilever este ca, pana in 2020, vom ajunge la o transformare a pietei de ulei de palmier – intreaga industrie va trece la folosirea uleiului de palmier din surse 100% sustenabile. Unilever crede ca sectorul de ulei de palmier trebuie sa fie sustenabil si trebuie sa existe un echilibru perfect intre obiectivele sociale, economice si de mediu. Aceasta este o responsabilitate comuna a guvernelor, a sectorului privat si a societatii intregi. Astfel, Unilever lucreaza cu lideri din industrie si cu ONG-uri pentru a gasi o solutie de a opri deforestarea, de a proteja terenurile si de a duce astfel la cresterea economica, pentru a avea un impact social pozitiv asupra comunitatilor.

Unilever Sustainable Palm Oil Progress Report 2014

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.