Ursus Breweries a lansat al doilea Raport de Dezvoltare Durabila, conform GRI

Ursus _ Raport 2013Ursus Breweries a dat publicitatii cel de-al doilea Raport al sau de Dezvoltare Durabila, pentru care a obtinut certificarea B+ de la GRI (Global Reporting Initative). Ursus Breweries devine astfel prima companie din industria berii din Romania care elaboreaza un raport validat de GRI si primeste o notare valoroasa. Raportul arata tuturor grupurilor interesate informatii despre impactul economic, social si de mediu al companiei. Utilizarea pentru intocmirea Raportului de Dezvoltare Durabila a standardelor internationale recunoscute, precum Pactul Global al Natiunilor Unite (UN Global Compact) si Initiativa Globala Ursus _ Raport Dezvoltare Durabila 01de Raportare(GRI), reflecta modul in care eforturile depuse de companie genereaza performante pe patru paliere esentiale: responsabilitate, business, angajati si mediu, in raport cu interesele tuturor partenerilor.

Diana Klusch_Director Corporate Affairs Ursus Breweries1Validarea raportului de catre Global Reporting Initiative atesta faptul ca Ursus Breweries se numara printre companiile sustenabile recunoscute la nivel global si ne motiveaza sa continuam misiunea noastra de a face o diferenta prin bere. Toate actiunile noastre, de la dezvoltarea afacerii catre un impact economic si social pozitiv, implementarea de programe de responsabilitate pentru tineri pana la cele de scadere a amprentei lasate asupra mediului, sustin o atitudine responsabila fata de generatiile viitoare, in contextul dezvoltarii comunitatilor din care facem parte”, a declarat Diana Klusch, Corporate Affairs Director la Ursus Breweries.

Totodata, compania sustine prin demersurile sale atat antreprenoriatul in comunitatile in care-si deruleaza operatiunile, cat si agricultura locala, de unde provine 70% din maltul folosit in productie.Ursus _ Raport Dezvoltare Durabila 00 Mai mult, pentru a reduce impactul asupra mediului, compania a investit aproximativ 2 milioane euro in proiecte de eficientizare energetica, economisind 6.000.000 kWh (energie electrica) si 24.800.000 MJ (energie termica). In dorinta de a identificasolutii alternative de energie, Ursus Breweries a crescut cu 35,7% productia de biogaz, acesta fiind generat de instalatiile de tratare a apei din unitatile sale de productie.

In ceea ce priveste consumul de apa pentru productia de bere, investitiile au dus la apropierea de obiectivul de 3,5 litri apa/litru de bere produs, stabilit pentru 2015. Astfel, prin managementul eficient al apei, compania protejeaza mediul inconjurator si comunitatile din proximitatea fabricilor de bere.

Adoptand o atitudine sustenabila fata de mediu, Ursus Breweries recicleaza si reutilizeaza ambalajele. Mai mult, doreste sa-si optimizeze modul de ambalareprin reducerea cantitatii de plastic folosite si incurajeaza utilizarea sticlelor returabile si a keg-urilor. Ca parte a obiectivului zero-deseuri in activitatile companiei, 99,95% din deseurile organice sunt reutilizate de agricultorii locali.

Ursus Breweries – Raport Dezvoltare Durabila 2013 Romana

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.