Vodafone si REACT continua modernizarea Centrului de Transfuzii

Centrul de Transfuzii Bucuresti a fost renovat partial si dotat cu echipamente informatice in urma unei investitii de 33.000 de euro, realizata in cadrul programului „O sansa pentru viata”. Derulat de Asociatia React si Vodafone, programul isi propune cresterea numarului donatorilor de sange, in conditiile in care doar 2% dintre romani sunt donatori, un numar redus spre deosebire de 10% cat este media europeana. Pentru modernizarea Centrului de Transfuzii compania Vodafone a contribuit cu 23.000 de euro, restul de 10.000 euro fiind donati de comunitate, in urma campaniei de strangere de fonduri initiate de React anul trecut. Valoarea totala pentru renovarea intregului centru se ridica la 100.000 de euro. Totodata, Centrul de Transfuzii Bucuresti beneficiaza de o ambulanta donata de Vodafone Romania in 2010, pentru a imbunatati cu pana la 30% timpul de livrare a sangelui catre spitalele bucurestene si implicit catre pacienti.

„Prin recompartimentarea spatiului de receptie si administrativ, timpul de asteptare al donatorilor s-a redus cu 50%. In lunile urmatoare, vom extinde lucrarile de modernizare si la celelalte zone destinate donatorilor. O sansa pentru viata este cel mai amplu program national de donare de sange din Romania, cu ajutorul caruia au fost salvati peste 140.000 de oameni, pe parcursul ultimilor 4 ani. Pana in prezent, peste 100.000 de persoane au donat sange, dintre care 2000 de angajati Vodafone”, a spus Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.

Centrul de Transfuzii Bucuresti dispune acum de o sala de asteptare si o zona de receptie a donatorilor amenajate si dotate in conformitate cu standardele europene. Vodafone a donat si 10 echipamente informatice pentru crearea unei baze de date electronice centralizate a persoanelor care vin sa doneze sange la Centrul de Transfuzii Bucuresti.

“Eficienta activitatii de donare a crescut considerabil, pe de o parte prin informatizarea Centrului nostru, iar pe de alta parte, prin recompartimentarea spatiului, aducand in acelasi loc partea administrativa – primirea si inregistrarea donatorilor – si sala de asteptare. Este primul proiect de o asemenea amploare derulat in ultimii 50 de ani, iar pentru noi reprezinta un pas urias in realizarea obiectivului de refacere a intregului centru”, a spus dr. Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii Bucuresti.

In fiecare luna la Centrul de Transfuzii doneaza aproximativ 5.000 de persoane. Conform unui studiu realizat de Asociatia React anul trecut, 99% dintre romani considera utila organizarea unei campanii de donare de sange. De asemenea, 90% dintre respondenti sunt dispusi sa doneze sange fara a beneficia de recompense materiale.  Mai mult, 47% dintre respondentii care au donat sange declara ca au facut-o din convingere, 44% pentru cunoscuti si doar 12% pentru beneficiile acordate donatorilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.