Zambeste Romania: Peste 1.000 de dentisti din 30 de judete ofera consultatii gratuite

GSK - Zambeste Romania_Consultatii gratuite 2014In cadrul campaniei “Zambeste Romania”, desfasurata de GSK Consumer Healthcare, peste 1.000 de medici dentisti vor oferi, pana la sfarsitul anului, consultatii gratuite in cabinetele lor si, in unele cazuri, detartraje gratuite. Reteaua acopera deja 30 de judete din toate colturile tarii si va mai creste pana in decembrie, cand se finalizeaza campania. Respectand una dintre cele trei reguli de baza ale igienei orale – „Mergi la medicul dentist in mod regulat”, aceasta solutie vine in intampinarea celor 69% dintre respondentii unui studiu din 2012 care au declarat ca merg la dentist doar atunci cand au probleme. In urma unor astfel de vizite, medicii dentisti pot semnala care sunt urgentele si prioritatile in tratamentul dentar, pot explica copiilor care e tehnica de periaj corecta, pot face recomandari in privinta alimentatiei pentru mentinereaGSK - Zambeste Romania_Consultatii gratuite_copii unei danturi sanatoase. Persoanele interesate isi pot face o programare intrand pe site-ul www.zambesteromania.ro, in sectiunea „Consultatii stomatologice gratuite”.

“Programul de consultatii sau detartraje gratuite vine in intampinarea multor persoane care fie nu au resursele necesare, fie nu au obiceiul sa mearga la medic sa vada care sunt problemele lor de sanatate orala. Am intalnit, prin acest program, pacienti carora le-am identificat la timp o problema care putea deveni cronica sau parinti care si-au adus copiii pentru ca noi sa ii invatam sa se spele corect. Sper ca pana la finalul anului sa avem cat mai multe astfel de vizite pentru ca la fiecare dintre ele simt ca ajut pe cineva pe termen lung”, a declarat medicul Costache Geanina, din Bacau.

In prima parte a campaniei „Zambeste Romania”, peste 10.000 de elevi din clasele I-IV GSK - Zambeste Romania_Consultatii gratuite in scoliau fost vizitati de medici dentisti pentru a invata notiunile de baza pentru o igiena corecta. Tot atunci au aflat si au spus mai departe acasa parintilor de vizitele gratuite in cabinete. Prin urmare, multe dintre vizitele la cabinete au fost facute ca urmare a programului de educatie in scoli.

Studiul realizat anul trecut in scoli din tara2 in cadrul campaniei „Zambeste Romania” anunta ca 38% dintre copii au placa dentara microbiana semnificativa, fapt ce semnalizeaza o stare precara de igiena orala . Placa dentara favorizeaza aparitia cariilor si problemelor gingivale si indica lipsa unei igiene orale corespunzatoare.

Campania Zambeste Romania a fost dezvoltata in 2012 de GSK Consumer Healthcare, si brandurile sale Aquafresh, Sensodyne, Parodontax si Corega, cu ajutorul specialistilor in igiena orala, pentru a facilita accesul la educatie si la preventie, in vederea imbunatatirii sanatatii orale in randul populatiei din Romania. Proiectul face parte din Platforma Europeana pentru o Sanatate Orala mai Buna (BOHEP), ampla initiativa europeana lansata in 2012.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.