Zece proiecte de constructii durabile, premiate de Holcim

Zece proiecte remarcabile depuse de arhitecti, proiectanti, ingineri si proprietari de proiecte au fost recompensate cu premii in valoare totala de 300.000 de dolari, in cadrul celei de-a treia editii a Premiilor Holcim  pentru Constructii Durabile Regiunea Europa.

Proiectele desemnate castigatoare acopera o gama larga de abordari ale constructiilor durabile in Europa si raspund atat fenomenului de urbanizare accelerata, cat si nevoii de inovatie la nivelul materialelor si tehnicilor de constructie. Proiectele premiate cu Aur, Argint si Bronz vor merge mai departe in competitia la nivel global, care isi va anunta castigatorii in mai 2012. In aceasta etapa, premiile vor insuma 500.000 de dolari.

Selectia proiectelor castigatoare s-a realizat din 572 de proiecte inregistrate in competitie,  provenite din 42 de tari, de catre un juriu international. Juriul pentru regiunea Europei s-a intrunit in luna iulie la Zurich, in Elvetia, pentru a selecta cele mai impresionante proiecte de constructii durabile pentru cele doua categorii ale competitiei – “Holcim Awards Main” si “Next Generation”.

Desemnarea castigatorilor s-a facut in baza a 5 criterii stabilite de catre Fundatia Holcim pentru Constructii Durabile – evolutie notabila, performanta ecologica, eficienta economica, responsabilitate sociala si calitate arhitecturala, care au rolul de a masura gradul in care o cladire contribuie la dezvoltarea durabila.

Desi nu a castigat niciun premiu, Romania s-a situat pe locul trei in Europa in ceea ce priveste numarul inscrierilor in aceasta editie, cu 58 de proiecte inregistrate in competitie. “Numarul ridicat de inscrieri demonstreaza ca interesul pentru concepte si viziuni sustenabile este in crestere pe piata locala, avand in vedere ca la editia anterioara au fost inscrise doar 16 proiecte”, spun reprezentantii Holcim.

Despre competitie

Premiile Holcim pentru Constructii Durabile (Holcim Awards for Sustainable Construction) este o competitie internationala care promoveaza proiecte, concepte si viziuni extraordinare de constructii durabile – indiferent de amploarea lor – in arhitectura, peisagistica si design urban, inginerie mecanica si civila precum si in domenii adiacente. Premiile Holcim pentru Constructii Durabile, cu castiguri in valoare totala de 2 milioane USD, au ajuns la cea de-a treia editie si au atras peste 6.000 de inscrieri din toata lumea. Pentru mai multe detalii, click aici

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.