1.400 de voluntari vor “Planta Fapte Bune” in aceasta primavara

Aproximativ 1.400 de voluntari vor participa in aceasta primavara la campaniile de plantare organizate de Miscarea Nationala de Impadurire “Plantam Fapte Bune”. Se are in vedere plantarea de puieti pe 13 hectare situate in judetele Arges, Ialomita, Mures, Satu Mare si Timis. Speciile forestiere care vor fi plantate variaza de la stejar, frasin, cer, paltin la gorun, mojdrean sau salcam.

“In acest sezon ne propunem sa impadurim un teren agricol degradat, un teren ce a alunecat pe drum judetean, sa reimpadurim un teren exploatat in 1940 si sa plantam o perdea forestiera de protectie impotriva zapezilor abundente. Rezultatele inregistrate in 2011 au determinat unul dintre partenerii nostri instiutionali sa extinda colaborarea, cu infiintarea unei perdele forestiere de protectie. Neavand o astfel de perdea de protectie, localitatea Armasesti a fost greu incercata de ninsorile abundente din aceasta iarna. Comuna a fost ingropata sub zapada si izolata complet timp de o saptamana. Ca atare, misiunea noastra devine si mai complexa, iar munca noastra si mai utila”, a declarat Liana Buzea, coordonatorul national al „Plantam fapte bune in Romania”.

Mai mult, in ultimele zile de sambata din mai, iunie si iulie urmeaza actiuni de intretinere a plantarilor executate in toamna lui 2011.

Pentru mai multe detalii, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.