Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR EVENIMENTE

11 noiembrie Dezbatere: Drepturile muncitorilor si lanturile de aprovizionare echitabile

afis-fructe-dulci-realitati-amareAsociatia Mai Bine organizeaza in spatiul Seneca Anticafe dezbaterea „Fructe dulci, realitati amare. Drepturile muncitorilor si lanturile de aprovizionare echitabile”, pe data de 11 noiembrie. Invitatul special al serii va fi Jorge Acosta Orellana, aparator al drepturilor omului in America Latina, iar discutiile vor fi moderate de Bogdan Gioara, presedintele Asociatiei REPER21. Dezbaterea „Fructe dulci, realitati amare. Drepturile muncitorilor si lanturile de aprovizionare echitabile” este organizata de Asociatia Mai Bine in parteneriat cu Asociatia Art Fusion, Agentia Creionetica, Institutul de Economie Sociala, StiriONG, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) si Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile in sec. XXI (REPER 21).

Activitatea face parte din proiectul Make Fruit Fair!, care reprezinta un consortiu global format din 19 parteneri din UE, Camerun, Columbia, Ecuador si insulele Windward, coordonat de Oxfam Germania. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana.

  • In ce conditii lucreaza muncitorii care produc fructele pe care le consumam?
  • Cum este influentat mediul inconjurator?
  • Ce reprezinta lanturile de aprovizionare?
  • Cine sunt cei mai puternici actori implicati?
  • Care sunt mecanismele care determina preturile de productie si de vanzare?
  • In ce mod pot influenta consumatorii tranzitia catre un comert echitabil?

Acestea vor fi o parte din intrebarile asupra carora vom incerca sa gasim raspunsurile impreuna cu invitatul nostru si reprezentanti ai lanturilor de supermarketuri, guvernului, sindicatelor, uniunilor, organizatiilor de retaileri, asociatiilor de protectie a drepturilor consumatorilor, organizatiilor non-guvernamentale.

Scopul proiectului Make Fruit Fair! este sa contribuie la implementarea unor politici publice mai coerente ale Uniunii Europene, Statelor Membre si sectorului privat in directia dezvoltarii durabile, care sa integreze respectarea drepturilor omului, munca decenta si productie sustenbila, asigurand astfel conditii de trai si de munca mai bune pentru micii producatori si muncitori din sectorul fructelor tropicale.

Jorge Acosta Orellana este cetatean ecuadorian, Jorge Acosta este fost pilot de avioane folosite pentru a pulveriza pesticide pe planatatiile bananiere, iar ulterior co-fondator ASTAC – Asociación Sindical de Trabajadores Bananeros, Agrícolas y Campesinos, o uniune sindicala a muncitorilor si fermierilor ecuadorieni din sectorul bananier.

In urma cu aproape 10 ani a initiat demersuri activiste pentru apararea drepurilor muncitorilor in sectorul bananier si a participat la multiple intalniri si reportaje internationale pentru a informa cu privire la exploatarea fermierilor, violarea drepturilor omului in Ecuador precum si cu privire la comertul echitabil al bananelor provenite din tara sa de origine.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...