15 Decembrie: Festivalul Climb Again – dedicat includerii prin escalada a copiilor cu dizabilitati

Climb Again Lansare 3 Kaufland Romania sprijina Festivalul Climb Again, Puternici Impreuna – cel mai mare eveniment de incluziune prin escalada pentru copii si tineri cu dizabilitati.

Evenimentul va avea loc pe 15 decembrie 2018, in cadrul Centrului Climb Again, primul centru de terapie prin sport pentru copiii si tinerii cu dizabilitati din Romania. Este organizat de Asociatia Climb Again si finantat prin programul „In stare de bine”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Festivalul Climb Again va reuni, sub deviza ,,Puternici Impreuna”, copii de la toate Scolile Speciale pentru Deficienti de Vedere din Romania si copii fara dizabilitati, intr-o zi de incluziune plina de escalada, aventura si ateliere creative. 70 de copii provenind din cele sapte Scoli Speciale pentru Deficienti de Vedere din tara se vor intrece intr-un festival de catarat si aventura impreuna cu 30 de copii si tineri fara dizabilitati, sub atenta supervizare a Lotului National de Paraclimbing.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaDeviza Festivalului Climb Again –Puternici Impreuna, spune foarte multe despre ceea ce se intampla in cadrul acestui eveniment. Sportul este una dintre modalitatile prin care copiii cu nevoi speciale au oportunitatea de a fi inclusi, de a socializa, de a simti ca orice este posibil. Iar la Climb Again, alaturi de alti copii – cu sau fara dizabilitati – vor simti ca pot fi, cu adevarat, mai puternici, impreuna. Ne bucuram sa fim alaturi de ei”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

Centrul Climb Again este situat pe soseaua Berceni, nr. 8, Bucuresti si gazduieste o sala de escalada si aventura, sali de antrenament si spatii de terapie pentru tinerii beneficiari.

Echipa Centrului Climb Again reuneste specialisti din diferite domenii, care ofera o abordare terapeutica integrativa. Pe langa antrenamentele sportive dedicate, copiii beneficiaza de sprijin psihologic si terapeutic, precum si de coaching, pentru o mai buna integrare sociala.

Kaufland Romania sustine numeroase proiecte sociale si, pentru ca implicarea face diferenta, compania este atenta permanent la nevoile comunitatii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.