16-17 Mai: European CSR Lessons – a treia editie

In zilele de 16 si 17 Mai va avea loc a treia editie a evenimentului “European CSR Lessons”. Cele doua zile de conferinte vor oferi o perspectiva europeana asupra domeniului Responsabilitatii Sociale a Companiilor (CSR), prin prezentarea a 18 studii de caz inedite, printre care si cele ale unor companii multinationale de top, reprezentate in Romania de: Rompetrol, Orange, Petrom, Holcim, GlaxoSmithKline, Vodafone, BCR, COSMOTE.

Evenimentul, care include 4 sesiuni de studii de caz, 3 workshopuri si o dezbatere, ii va ajuta pe reprezentantii sectorului de afaceri si pe liderii de opinie din Romania sa inteleaga modul in care practicile de CSR schimba radical atat strategiile de business, cat si asteptarile publicului de la companii. Exemplele prezentate vor demonstra ca succesul economic nu mai este posibil in absenta transparentei, a unui dialog sincer despre preocuparile “stakeholderilor” (clienti, angajati, societate civila, comunitati locale etc.) si a implicarii in rezolvarea problemelor grave ale societatii sau ale mediului inconjurator.

Cele patru sesiuni de studii de caz vor aborda teme precum “Reducerea impactului de mediu”, “Produse si operatiuni responsabile”, “Dezvoltarea comunitatilor locale” sau “Incluziune si stakeholder engagement”.

In cadrul acestora, reprezentantii companiilor si organizatiilor romanesti de top vor prezenta studii de caz inspirationale, precum:

  • Cum sprijini dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor in care operezi, prin antreprenoriatul social (Mona Nicolici, Head of Community Relations and Social Affairs, Petrom)
  • Ce putem invata de la o companie petroliera care investeste anual 136 de milioane de dolari in proiecte de CSR? (Alexey Golovin, Director of Group Communications, Rompetrol)
  • Cum dezvolti viitorul comunitatii, investind in educatia si formarea viitorilor specialisti (Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange)
  • Cum poate o companie sa isi transforme managerii in avocati ai sustenabilitatii? (Magor Csibi, Director, WWF Romania)

De asemenea, cei 10 invitati internationali vor vorbi despre cele mai noi tendinte europene din zona CSR, precum:

  • Cum poate un proiect de restaurare a bazinului unui rau sa aduca valoare economica comunitatii locale (Daniel Benko, Project Manager Climate and Energy, WWF Ungaria)
  • Ce instrumente foloseste un operator de cablu pentru a proteja copiii in lumea digitala (Roy Sharon, CSR Director, Liberty Global)
  • Cum obtii acordul localnicilor pentru a incepe un proiect de dezvoltare a unei comunitati dezavantajate? (Zlatina Mihaylova, Managing Director, Denkstatt Bulgaria)
  • Care e impactul financiar si social al accidentelor de munca si ce pot face companiile pentru a le preveni? (George Kakavas, CEO, Fysiotek Ltd)
  • Ce faci cand proiectul pe care vrei sa-l implementezi nu beneficiaza de suportul comunitatii (John Aston, Presedinte, AstonEco Management)

Politicieni romani la European CSR Lessons

Anul acesta, unul din cele mai importante momente ale conferintei va fi dezbaterea “Politici publice de CSR in Europa si in Romania”, care va avea loc pe 17 mai, de la ora 13:00, si la care vor participa: Ramona Manescu (Europarlamentara si Vice-Presedinta a Grupului ALDE), Gabriela Cretu (Senator si fosta membra a Parlamentului European), Codrin Scutaru (Secretar de Stat in cadrul Ministerului Muncii), Manuel Donescu (Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei), Augustin Ioan (Secretar de Stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului) si Paul Scott  (Director General, CorporateRegister.com).

In contextul publicarii de catre Comisia Europeana a noii Directive  privind raportarea impactului social si de mediu pentru companiile cu peste 500 de angajati, dezbaterea isi propune sa creeze premisele unor politici publice referitoare la CSR in Romania, urmand modelul altor tari europene. Astfel, oficialitatile prezente vor intra intr-un dialog despre intentiile si planurile concrete pe care le au pentru promovarea practicilor de CSR in Romania.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.