18 Iulie: Concert Caritabil in Bacau pentru copiii cu pronostic limitat

Vali „Sir Blues” Racila, Raul Kusak si Eugen Amarandei vor canta pentru copiii cu prognostic limitat care participa la activitatile centrului de zi “Albert” al Asociatiei Lumina. Cei trei artisti vor sustine un concert caritabil la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacau ( Sala Ateneu), joi, 18 iulie, incepand cu ora 19.00. Asociatia Lumina si-a propus sa imbunatateasca serviciile oferite copiilor si tinerilor participanti la centrul de zi “Albert” prin amenajarea unei gradini senzoriale. Continuare a camerei senzoriale, gradina va fi un spatiu special creat pentru copiii si tinerii cu sau fara dizabilitati. Scopul unei astfel de gradini este de a oferi oportunitati senzoriale individuale si combinate pentru utilizator, experiente pe care nu le-ar putea trai in alt mediu. Suma necesara amenajarii acestei gradini este de 5000 de euro.

“Vrem sa multumim invitatilor nostri care ne vor umple sufletele cu muzicalor, vor darui din sufletelelor pentru a aduce bucurie si demnitate copiilor. Atunci cand medicina nu mai poate face nimic, putem da demnitate vietii!”, a spus Mihaela Dumitrache, Director Executiv-Asociatia Lumina.

Infiintata in 1998 de catre fundatia Cry in the Dark din Marea Britanie, Asociatia Lumina desfasoara doua proiecte: Hospice Casa Albert, cu sediul in Sat Luncani, comuna Margineni -judetul Bacau, deschisa in anul 2006, avand ca viziune imbunatatirea considerabila a calitatii vietii copiilor si tineri ori adulti cu speranta limitata de viata. Pana in acest moment sunt peste 150 de beneficiari si peste 200 de apartinatori ai serviciilor asociatiei. Centrul rezidential “Casa Lumina” – este un camin pentru 22 de tineri cu nevoi speciale, localizat in Comanesti. Acest proiect a debutat in 1998 si vizeaza sa faca o diferenta in viata acestor tineri prin oferirea de support medical, social, psihologic, emotional si spiritual.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.