2 aprilie 2015: S-a lansat a cincea editie a Green Business Index

Green_Business_index_Green_revolutionAsociatia Green Revolution a lansat a cincea editie a Green Business Index (GBI), barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. GBI este un instrument gratuit de evaluare a performantei de mediu conform ISO 14031, un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un mijloc de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu. GBI 2015 ofera companiilor din Romania, prin platforma online www.gbindex.ro, patru instrumente pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu:

Evaluarea performantelor de mediu, principalul serviciu oferit de GBI se realizeaza prin intermediul unui instrument de diagnostic si raportare online alcatuit din 7 chestionare: dezvoltare sustenabila, utilizarea resurselor, impact asupra mediului, managementul deseurilor, cladiri verzi, achizitii verzi si transport sustenabil.

Calculatorul de emisii de gaze cu efect de sera (denumit si calculatorul amprentei de carbon) estimeaza emisiile totale de gaze cu efect de sera pentru categoriile de emisii 1 (emisiile directe ale companiei sau organizatiei), 2 (emisiile indirecte din achizitia si utilizarea energiei electrice si termice) si 3 (emisiile indirecte din activitati care nu sunt in controlul direct al companiei).

Ghidul pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu ofera indrumari practice companiilor care vor sa isi evalueze gradul de sustenabilitate, fiind construit ca un instrument ajutator pentru platforma online de evaluare a sustenabilitatii companiilor, Green Business Index.

Pana pe 31 iulie 2015, companiile se pot inregistra gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro si pot completa setul de sapte chestionare, in functie de sectorul de activitate caruia ii apartin (servicii/comert, industrie/productie si constructii).

Datele furnizate de catre companii in urma inscrierii in Green Business Index vor fi analizate de catre o echipa de experti independenti de mediu dupa incheierea perioadei de inscrieri. In urma interpretarii datelor de catre echipa de experti va rezulta clasamentul companiilor responsabile fata de mediu din Romania.

Rezultatele vor fi anuntate in luna septembrie, in cadrul Galei Green Business Index 2015, cand vor fi premiate cele mai “verzi” companii din Romania.

GBI 2015 este un proiect initiat de Asociatia Green Reevolution, dezvoltat in parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development si finantat de guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare “Inovare in Industria Verde Romania”.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.