20 Martie: Conferinta BISMUN 2013 isi deschide portile la Palatul Parlamentului

Miercuri, 20 martie 2013, incepand cu ora 18:00, la Palatul Parlamentului are loc ceremonia de deschidere a principalei Conferinte de tip MUN din Romania, Conferinta BISMUN 2013, organizata de Asociatia Tineretul ONU din Romania impreuna cu Senatul Romaniei. Tema editiei aniversare a conferintei este “Remodelarea diplomatiei intr-o lume in continua schimbare”, decisa datorita rolului substantial al diplomatiei in interactiunile actorilor statali, al interdependentei relatiilor acestora si al dinamicii socio-economice si politice a secolului XXI.

In cadrul Conferintei BISMUN 2013 vor fi simulate urmatoarele consilii/comitete: Consiliul de Securitate al ONU, Comisia I a Adunarii Generale (DISEC), Comisia a IV-a a Adunarii Generale (SPECPOL), Comisia a VI-a a Adunarii Generale (Legal Committee), ECOSOC, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Comitetul Istoric, Adunarea Generala a ONU (Ceremonia de deschidere si de final). Participantii vor indeplini rolul unor delegati, reprezentand politicile, interesele si obiectivele statului pe care il reprezinta in unul dintre cele sapte organisme simulate. Pe parcursul celor sase zile, acestia vor reprezenta juridic si politic interesele statului ales, angrenandu-se in negocieri cu ceilalti delegati, propunand motiuni, votand amendamente si o rezolutie finala care simbolizeaza succesul activitatii intregului comitet.

Fenomenul “Model United Nations” este relativ nou pentru Romania, dar este recunoscut in plan international ca fiind unul dintre cele mai complexe tipuri de simulari academice. Asociatia Tineretul ONU din Romania implementeaza acest tip de simulari in Romania cu scopul de a-i determina pe tineri sa constientizeze problemele existente la nivel mondial.

Pentru mai multe detalii click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.