21 Iunie: Se va da startul Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

DHL_Maraton_Stafeta_Carpatilor_2014Pe 21 iunie, la Poiana Brasov se va da startul Maratonului DHL Stafeta Carpatilor, eveniment dedicat alergatorilor profesionisti, companiilor din Romania si publicului larg. Doar pana pe 23 mai, taxa de inscriere la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor este de 90 de lei pentru persoane fizice si 115 lei pentru companii. Dupa aceasta data taxa se va majora cu 25 de lei pentru ambele categorii. Taxele de participare vor fi donate Organizatiei Salvati Copiii Romania pentru programul “Educatie si Informare impotriva consumului de droguri in randul tinerilor”. Proiectul isi propune sa informeze peste 8000 de elevi si studenti din 120 de scoli din Bucuresti si alte 12 judete, printre care si Brasov, despre efectele dezastruoase ale drogurilor asupraSalvati Copiii tinerilor. Astfel, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor isi propune sa incurajeze practicarea sportului si un stil de viata sanatos in randul tinerilor, de aceea pentru acestia inscrierea in competitie este gratuita.

“Pentru iubitorii unor astfel de competitii dar si pentru cei care vor sa sustina cauza caritabila deopotriva exista mai multe posibilitati de implicare in eveniment: participare la cursa – fie la stafeta, fie la probele de maraton si semimaraton, sponsorizarea unei echipe de tineri de la liceele sportive din judetul Brasov sau donarea unei sume de bani”, spun organizatorii competitiei.

Ediția din acest an a maratonului se va desfasura pe traseul tradițional Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, formele alternative de participare fiind echipe – stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Participantii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km. Varsta minima de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor si 18 ani pentru cei care concureaza individual. Pentru alergatorii sub 18 ani participarea este gratuita.

Maratonul DHL – Stafeta Carpatilor este un eveniment cu o traditie de patru ani, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din Romania cu un numar de participanti in continua crestere. Fondurile stranse depasesc 60.000 de euro si au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflati in dificultate: Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.