21 si 22 Septembrie: Turneul Tenis pentru Fapte Bune, pentru jucatori amatori

tenis pentru fapte buneAsociatia The Social Incubator organizeaza pe 21 si 22 septembrie turneul „Tenis pentru Fapte Bune”, pentru jucatori amatori. Evenimentul sportiv are un impact social si sustine cauza tinerilor defavorizati din Romania, in special a celor ce parasesc sistemul de protectie a copilului.

Pana acum s-au inscris deja 53 persoane din comunitatea de business (asigurari, consultanta, banci, telefonie mobila, telecomunicatii, transport, antreprenori din diferite domenii) si media. Scopul turneului Tenis pentru Fapte Bune este implicarea comunitatii in vietile tinerilor institutionalizati si strangerea de fonduri pentru sprijinirea lor ȋn procesul de integrare socio-profesionala.

„Ne propunem prin acest turneu sa crestem nivelul de constientizare al publicului larg asupra problemelor sociale cu care se confrunta tinerii defavorizati din Romania si sa cream un cadru concret prin care comunitatea sa se poata implica direct ȋn sustinerea lor. Avem convingerTENIS PENTRU FAPTE BUNEea ca Tenis pentru Fapte Bune va avea impact semnificativ in vietile acestor tineri”, a declarat Adriana Preda, Director Executiv al Asociatiei The Social Incubator.

Peste 3.500 de tineri parasesc anual sistemul de protectie, nepregatiti pentru o viata independenta si sunt marginalizati de catre societate si expusi unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, multi dintre ei raman pe strazi si chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care parasesc sistemul de protectie se angajeaza legal.

Ȋn efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile stranse ȋn urma turneului vor fi directionate catre programele asociatiei de sprijinire a tinerilor defavorizati: mentorat, tutorat, consiliere vocationala si psihologica, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practica si educatie non-formala in vederea angajarii si integrarii lor in societate.

Florin Stancu, unul dintre cei 3.540 de tineri ce au trecut pragul asociatiei, va fi prezent la eveniment atat ȋn calitate de jucator ȋn turneu cat si pentru a sustine un meci demonstrative. Turneul este dedicat jucatorilor de tenis amatori ce doresc sa contribuie la schimbarea sociala sustinand cauza tinerilor ce parasesc sistemul de protectie a copilului, care, asemeneni lui Florin, au nevoie de indurmare pentru a-si descoperi vocatia si a isi gasi un loc de munca potrivit.

Meciurile, se vor disputa sambata 21 septembrie 2019, iar finala si festivitatea de premiere vor avea loc ȋn ultima zi a turneului.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.