230 de alergatori in echipa Runners for Humanity la Bucharest International 10K

Echipa Runners for Humanity (2)Peste 230 de alergatori Runners for Humanity au luat startul la Bucharest International 10K, cursa de alergare organizata de campioana olimpica la maraton Constantina Dita, voluntar Habitat for Humanity.

Prin donatiile obtinute de la prieteni sau sponsorizarile facute de angajatorii lor, alergatorii Runners for Humanity au strans 25.000 Euro, suma cu care Habitat for Humanity va acoperi jumatate din costul de constructie a unei locuinte pentru o familie vulnerabila.

Runners for Humanity este echipa de alergatori care sustin misiunea Habitat for Humanity Romania. Cei 230 de alergatori au alergat cate 3,5km, 10 km sau 21km la Bucharest International 10K pentru dreptul la o locuinta decenta al unor familii care locuiesc acum in conditii greu de imaginat – in case supraaglomerate, care au nevoie urgenta de reparatii, in care nu e niciodata suficient de cald sau, in unele cazuri, cu toaleta afara.

Suntem recunoscatori sa avem sprijinul atator oameni solidari – fosti voluntari pe santierele noastre, angajati ai companiilor care ne ajuta sa imbunatatim conditiile de locuire din Romania sau oameni care nu ne cunosteau pana acum si ni s-au alaturat, au facut fundraising si au dus vestea mai departe. Le multumim lor si tuturor celor care au donat, datorita ajutorului lor suntem cu un pas mai aproape de misiunea noastra – o lume in care fiecare are posibilitatea sa locuiasca decent”, a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Inainte de cursa, alergatorii au reusit sa stranga 25.000 euro fie prin fundraising pe platforma www.habitat.ro/run, fie prin donatii facute in numele lor de companiile la care lucreaza. Cea mai mare parte a sumei – 10.000 euro – a fost oferita de Penny Market Romania, sponsorul principal al echipei Runners for Humanity.

“Le multumim tuturor colegilor de la Penny Market care au alergat in echipa Runners for Humanity, pentru ca ne sunt alaturi de fiecare data si cred in misiunile organizatiilor pe care le sustinem. Ne bucuram ca prin participarea pentru al doilea an consecutiv la evenimentul Bucharest International 10k, am putut incuraja miscarea in aer liber, dar si misiunea Habitat for Humanity Romania”, a declarat Irina Butnaru, Corporate Communications Manager Penny Market.

Ambasadori ai echipei Runners for Humanity au fost Victor Hanescu si Roxana Ciuhulescu, care au luat startul la Bucharest International 10K. Victor Hanescu este ambasador Runners for Humanity pentru al doilea an, iar Roxana Ciuhulescu a fost voluntar pe santierele Habitat for Humanity din Bacau si Cumpana, unde a ajutat la constructia de locuinte pentru familii vulnerabile.

Habitat for Humanity a fost, pentru al treilea an consecutiv, partener oficial de caritate la competitia de alergare Bucharest International 10K, iar 10% din taxa de participare a fost donata de organizatori proiectelor de constructie de locuinte derulate de Habitat for Humanity.

Echipa a fost sustinuta prin donatii facute in numele angajatilor care au alergat de catre Penny Market Romania (sponsor principal), Telus, Coface, Bosch, Knauf Insulation, Kinstellar, Cushman & Wakefield Echinox si Siniat. Decathlon a oferit tricourile pentru toti alergatorii, iar WorldClass s-a ocupat de antrenamentele echipei inainte de cursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.