24 Iunie: Iasiul pleaca in ONGFest Civic Break!

ONGFest IasiA opta editie a celui mai mare eveniment in aer liber dedicat societatii civile din Romania, ONGFest – Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale, are loc sambata, 24 iunie, la Iasi in Gradina Palas. Peste 70 de organizatii neguvernamentale din toate judetele Moldovei si din Republica Moldova s-au inscris deja si sunt gata sa se intalneasca cu publicul larg in cadrul a peste 50 activitati, dezbateri, demonstratii, concerte sau ateliere.

Iasiul este a doua oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland Romania. Caravana a fost deja in Bucuresti, iar pe 1 iulie, sarbatoarea ONG-urilor va ajunge la Cluj-Napoca.

Tema acestui an, Civic Break, invoca spiritul civic al fiecarui ONG si cetatean si ii invita intr-o aventura printre cauzele prezente in cadrul festivalului. Ca intr-un city break, vizitatorii ies din rutina zilnica si au ocazia sa descopere cum au construit ONG-urile o Romanie mai buna. Practic, cetatenii de toate varstele sunt invitati sa petreaca o zi intreaga alaturi de organizatii, sa le cunoasca mai bine si sa afle cum se pot implica pentru o societate mai buna, intr-un cadru informal placut si prietenos.

Din programul zilei mentionam activitati precum ateliere handmade, ateliere de IT si tehnologie, gimnastica aerobica pentru varstnici, demonstratii de karate sau biking, workshop-uri de percutie, ateliere de pictura. Practic, programul zilei se adreseaza tuturor vizitatorilor de la 0 la 99 de ani. El este completat de momentele artistice de la scena, pregatite de ONG-uri, iar seara va culmina cu un concert sustinut de artistul Liviu Teodorescu.

Atmosfera de vacanta civica va include premii si amintiri pe care Kaufland Romania le-a pregatit tuturor vizitatorilor din aventura Civic Break. Odata ajunsi in Gradina Palas, participantii pot primi unul dintre cele 1000 de premii oferite de Kaufland Romania. Tot ce trebuie sa faca este sa accepte provocarea unei „calatorii” culinare.

ONGFest 2017 este organizat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de partenerul sau local, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), cu sustinerea Programului de Cooperare Elvetiano-Roman. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.