26 Aprilie: Balul Albastru-Primul bal caritabil in sprijinul copiilor cu autism

Asociatia Invingem Autismul organizeaza joi, 26 aprilie primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul are loc incepand de la ora 19, la Hotel JW Marriott si are ca scop strangerea de fonduri pentru pentru imbunatatirea integrarii copiilor cu autism in scoala. De asemenea  o parte din fondurile stranse vor fi folosite pentru  sustinerea Centrului Multidisciplinar de Interventie al Asociatiei Invingem Autismul,  in cadrul caruia  23 de copii cu autism beneficiaza  de sprijin specializat.

„Este important ca oamenii sa stie ca orice suma donata conteaza. Terapia de recuperare a unui copil este intre 1000 şi 2000 euro /luna, iar incapacitatea parintilor de a acoperi aceste costuri determina reducerea drastica, pina la eliminare, a sanselor de dezvoltare si integrare ale copilului. Prin aceasta actiune vrem sa dam o mana de ajutor copiilor cu autism si astfel sa continuam programele de interventie,” a declarat Andreea Sorescu, presedinte al Asociatiei Invingem Autismul.

Principalul moment de strangere de fonduri al serii, licitatia cu strigare va fi sustinuta de prietena si sustinatoarea copiilor cu autism, Madalina Marcu, de la Asociatia pentru Relatii Comunitare. Invitatii vor avea posibilitatea sa liciteze pachete de servicii si obiecte donate de sustinatori ai cauzei: autograful lui Temple Grandin – cea mai cunoscuta persoana cu autism din lume, pachet de weekend oferit de hotel JW Marriott, cina cu sfaturi culinare oferite de Horia Varlan.

De asemenea, in cadrul licitatiei silent, participantii vor putea  licita pentru obiecte personale sau cu valoare artistica, de culoarea albastra, donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Iantu, Sergiu Nicolaescu, Simona Patruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Savuica, Raluca Moianu, Maria Radu, Anca Rusu, Bogdan Ionescu.

Evenimentul va fi punctat si de momente artistice oferite de Andra Maruta, Maria Radu, Irina Sarbu, Maria Buza si taraful sau, 2 Zece band precum si copiii de la  scoala de dans Pas in Doi.

Fondurile stranse vor finanta programele de interventie menite sa faciliteze integrarea copiilor cu autism in diverse medii sociale.

Pentru mai multe informatii, click aici

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.