27 februarie: Conferinta privind etica in afaceri si conformitatea

Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii in Romania, lanseaza conferinta 2013 Business Ethics and Compliance, ce va avea loc in data de 27 februarie 2013, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.Conferinta are ca tema centrala politicile publice care promoveaza etica in afaceri si conformitatea legala. Vor fi dezbatute actiunile pe care le poate intreprinde statul roman pentru a stimula companiile romanesti sa investeasca in etica si in sistemele interne de conformitate. Integritatea nu este doar o problema a sectorului public. Angajamentul fiecarei companii, publice sau private, la un comportament etic si integru in afaceri este un lement fundamental in dezvoltarea durabila a societatii romanesti.

Conferinta reuneste lideri din mediul de afaceri, sectorul public, sectorul non‐profit si mediul academic pentru a impartasi preocuparile lor, provocarile si solutiile alternative pentru stimularea eticii in afaceri si a conformitatii. Vor lua cuvantul in cadrul conferintei Excelenta Sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Mona‐Maria Pivniceru, Ministrul Justitiei, Mihail M. Vlasov, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Anda Todor, Presedintele Comitetului de Guvernanta Corporativa al Camerei de Comert Americana in Romania, Bogdan Dobrin, Director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Oana Raluca Banateanu, Regional Compliance Officer Siemens Romania, Maria Maxim, Chief Compliance Officer la Romtelecom, Radu Munteanu, Investors in people Romania.

Sondaj de opinie printre primele 1000 de companii din Romania

In pregatirea conferintei, CRJ a invitat primele 1000 de companii din Romania ca cifra de afaceri si numar de angajati sa completeze un chestionar. In finalul conferintei, rezultatele chestionarului vor fi facute publice. Vom afla impreuna cate companii au un cod de etica, au proceduri interne anticoruptie, au proceduri privind conflictele de interese si ce fel de politici publice agreeaza. Conferinta va fi urmata de un Seminar al Expertilor conferintei, ce va avea loc in data de 06 martie 2013 la Universitatea Romano‐Americana. Seminarul va beneficia de participarea expertilor din cadrul Ministerului Justitiei. In cadrul seminarului, pe baza unei grile SWOT, vor fi analizate cele mai interesante propuneri de politici publice in domeniul eticii si conformitatii. In acest sens, CRJ invita expertii independenti interesati sa transmita la adresa etica@crj.ro un document de propuneri de maxim 3 pagini privind politicile publice care pot sa stimuleze companiile romanesti sa investeasca in etica si in sistemele interne dconformitate, pana la data de 15 februarie 2013. Evenimentul contribuie la indeplinirea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012–2015.

Pentru mai multe informatii click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.