27 Ianuarie: Peste 800 de alergatori vor lua startul la Semimaratonul Gerar

Semimaratonul Gerar TelekomLa cea de-a opta editie a Semimaratonului Gerar, ce va avea loc sambata 27 ianuarie, sunt asteptati peste 800 de participanti. Acestia  vor alerga pe traseul deja traditional din incinta Campusului Universitatii Politehnica Bucuresti. Telekom Romania continua sustinerea Semimaraton Gerar, competitie care promoveaza alergarea in aer liber, chiar si in conditii de iarna si temperaturi scazute.

Specificul evenimentului este proba de semimaraton, cursa adresata echipelor formate din trei alergatori, ce parcurg impreuna toti cei 21km. Acest format este unul inedit in randul competitiilor de alergare de sosea din Romania. Competitia se va desfasura incepand cu ora 16.00, continuand in formatul de seara, care isi doreste sa promoveze alergarea ca eveniment social, o iesire in oras cu prietenii sambata seara.

Ma bucur ca iubitorii de alergare vor incepe si acest an cu energie, in cadrul unei competitii care sa ii provoace prin elemente precum vremea neprietenoasa sau faptul ca se desfasoara pe timp de seara. Semimaraton Gerar este mai mult decat o poveste a performantei individuale in conditii dificile, este un moment al bucuriei de a trai sanatos si activ, de a cultiva binele si a promova valorile comunitatii”, a declarat Ionela Paunica, Senior Coordonator Comunicare, Telekom Romania.

Prin editia din 2018 a Semimaraton Gerar organizatorii incearca sa aduca impreunaSemimaratonul Gerar - Telekom comunitatea de alergatori pentru a-l ajuta pe alergatorul Robert Cadar. Participantii vor putea cumpara la inscriere o sapca Buff Gerar 2017, in limita stocului disponibil, iar toti banii colectati in acest fel vor fi donati catre Robert. In plus, cei care doresc pot face o donatie pe pagina People for Sport pe #Galantom.

De asemenea, in cadrul Expo Gerar 2018, impreuna cu Buff si cu ajutorul comunitatii alergatorilor, va fi organizat #RunBazar, in cadrul caruia vor putea fi achizitionate caciula Buff Gerar 2018, diferite produse pentru alergare donate de alergatori, sumele obtinute urmand sa fie donate pentru aceeasi cauza.

Pentru al treilea an consecutiv, evenimentul isi propune sa fie responsabil fata de mediu si comunitate. Un lucru mai putin stiut este ca evenimentele de acest fel pot avea un impact asupra mediului, atat prin consumul de resurse, cat si prin producerea unui numar impresionant de deseuri. Din acest motiv organizatorii si sustinatorii evenimentului au adoptat o strategie sustenabila: inregistrare electronica in concurs, ambalaj reutilizabil pentru kitul de concurs, reducerea cantitatii de hartie folosita pentru semnarea declaratiilor de participare, acestea validandu-se in format electronic si reducerea folosirii produselor din hartie din zona Sport Expo a concursului.

Semimaraton Gerar este organizat de catre asociatiile Ro Club Maraton si People for Sport Romania, impreuna cu Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti si Asociatia Bucharest Running Club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.