27 Mai: Asociatia Padurea Copiilor organizeaza a 10 editie a Crosului Padurii Copiilor

Padurea Copiilor -Colaj Cros 2017Asociatia Padurea Copiilor organizeaza pe 27 mai, in Padurea Baneasa, cea de- a 10-a editie a Crosului Padurea Copiilor, eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu, care imbina sportul, alergarea si relaxarea.

Crosul Padurii Copiilor este evenimentul la care poti participa si dona pentru sustinerea  proiectului de impadurire. Deviza evenimentului este  „Crestem paduri, formam comunitati!”, promovam sportul, activitatile in aer liber si responsabilitatea fata de natura.

Fondurile obtinute prin taxele de inscriere la eveniment vor fi investite in ingrijirea celor 62,2 hectare plantate deja, prin care Padurea Copiilor ajuns la 8 comunitati rurale si la peste 30.000 de beneficiari. Asociatia Padurea Copiilor isi propune ca pana in 2030 sa ajunga cu actiuni de impaduriere si proiecte de mediu la 100 de comunitati din Sud-Estul Romaniei.

Lipsa padurilor in Romania este o problema destul de grava, in ultimii 100 de ani Romania pierzand mai mult de jumatate din suprafata impadurita. Sudul tarii este cel mai afectat, avand in medie intre 2,5-5 % suprafata impadurita, din totalul recomandat de 20%.

Lipsa padurilor produce un dezechilibru al mediului inconjurator, afectand circuitul hidrologic, calitatea aerului si calitatea vietii in regiunile din jur.

Ceea ce isi propune Padurea Copiilor este sa creasca suprafata impadurita din Romania, ghidandu-se dupa  anumite valori de baza. Aceste valori includ dezvoltarea durabila si promovarea consumului sustenabil, conservarea biodiveristatii, educarea si implicarea comunitatilor locale, promovarea voluntariatului si a implicarii sociale si promovarea unei vieti sanatoase.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.