30 Septembrie: Marsul si Cursa Roz, in beneficiul femeilor care au supravietuit cancerului de san

Casiopeea_Cursa Roz_afisMarsul si Cursa Roz este un eveniment caritabil organizat anual, singurul eveniment sportiv care vine in beneficiul supravietuitoarelor cancerului la san. Aflata la editia cu numarul 11, cursa are loc in data de 30 septembrie, ora 10:00, in Parcul Tineretului din Bucuresti, iar toate fondurile obtinute in urma ei vor fi folosite pentru achizitionarea protezelor mamare, care vor fi donate femeilor ce au trecut prin operatia de mastectomie.

Pe langa Marsul si Cursa Roz, sambata se organizeaza si Corporate Challenge, pentru acele companii ai caror angajati vor sa ajute in grup organizat. In fiecare an, companii importante din Romania s-au alaturat acestei cauze, inscriind echipe proprii in cadrul competitiei Corporate Challenge. Grupul Renault Romania, Michelin, Groupama sau Engie sunt cateva dintre companiile care isi mobilizeaza sute de angajati pentru a participa la cursele si marsurile Casiopeea.

Protezele mamare sunt esentiale pentru recuperarea completa dupa o mastectomie

La fiecare 19 secunde, undeva in lume, o femeie este diagnosticata cu cancer la san. In Romania, numarul femeilor diagnosticate il depaseste cu mult pe cel al mediei europene, mai ingrijorator fiind faptul ca peste 75% dintre romance ajung pe masa de operatii, din cauza depistarii tarzii a bolii. Greutatile nu se opresc, insa, odata cu operatia si vindecarea. Desi protezele externe de san si sutienul special necesar purtarii acestora sunt pe lista Casei Nationale de Asigurari pentru decontare, femeile care au suferit de cancer la san pot astepta pana la doi ani pentru a intra in posesia protezei, procedurile de inscriere si atribuire fiind anevoioase si cererea foarte mare. Costurile unei proteze externe de calitate si a accesoriilor necesare purtarii acesteia depasesc 150 de euro, ceea ce face achizitionarea lor imposibila pentru multe dintre femei.

Crosurile Casiopeea au adunat in 10 ani peste 19.000 de oameni, reusind sa doneze 1.970 de proteze. Cu alte cuvinte 1.970 de femei au o viata mai buna, mai usoara si mai fericita, deoarece oameni cu suflet mare au alergat pentru ele.

Evenimentul este gandit pentru toate varstele, adresandu-se copiilor, adolescentilor si adultilor, cu trasee separate pentru fiecare categorie de varsta. De asemenea, Marsul Familiilor este adresat celor mari si mici, care nu pot alerga, dar isi doresc sa faca o plimbare in semn de solidaritate.

Mai multe informatii despre program si modalitati de inregistrare pe www.casiopeea.org

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.