31 ianuarie: Termen final pentru inscrierile la Gala Premiilor Participarii Publice

Gala Premiilor Participarii PubliceCetateni obisnuiti, grupuri de cetateni sau organizatii care au reusit sa convinga autoritatile sa rezolve probleme ale comunitatilor sunt invitati sa-si inscrie povestile pana pe 31 ianuarie, la cea de-a VII-a editie a Galei Premiilor Participarii Publice (G3P). Pentru ca ambii actori conteaza la fel de mult, pot fi inscrise in competitie si exemple ale administratiei publice, care demonstreaza preocupare pentru consultarea si implicarea publicului in luarea unor decizii cu impact pentru comunitate.

Oana Preda - CeReO campanie premiata la Gala care a revenit de curand pe agenda este campania pentru reconversia si valorificarea cladirilor ce au apartinut complexului minier din Petrila. Planul initial al administratiei locale era demolarea. Un grup de oameni a gandit ca respectivele cladiri nu sunt o problema ci o resursa. Au convins Ministerul Culturii sa le includa in patrimoniul industrial, salvandu-le de la demolare. Acum, primaria, impreuna cu petrileni si ne-petrileni stau la aceeasi masa si stabilesc impreuna cum pot fi valorificate respectivele cladiri. Este un caz care arata foarte clar cum, daca decizia publica este deschisa, toata lumea are de castigat”, a declarat Oana Preda, Director Executiv CeRe.

Povestile premiate la Gala anul trecut vorbesc despre cum implicarea in luarea deciziilor publice duce la schimbari pozitive pentru comunitati:

  • Asigurarea fondurilor necesare achizitionarii unor medicamente citostatice esentiale
  • Ora de religie in scoli a devenit optionala
  • Inscrierea cladirilor de la mina Petrila pe lista patrimoniului industrial
  • Asfaltarea unui drum si repararea unui pod in localitatea Vizuresti
  • Fonduri pentru decontarea diagnosticarii leucemiilor si cancerelor limfatice
  • Stoparea defrisarilor si oprirea constructiilor unor cladiri in parcurile IOR si Tineretului
  • Curatarea a doua gropi de gunoi din apropierea Mediasului

Gala Premiilor Participarii Publice este despre oamenii care decid sa participe in procesul luarii deciziilor publice si despre autoritatile care inteleg sa consulte cetatenii inainte de a hotari in numele lor.

Persoanele interesate sa se inscrie la Gala sunt rugate sa completeze formularul online.

Ghidul pentru completarea formularului online este disponibil AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.