6-10 Octombrie: Habitat for Humanity Romania te cheama sa fii voluntar in Caracal

HabitatHabitat for Humanity Romania te cheama ca voluntar In Caracal la Big Build 2014. Vino sa dai o mana de ajutor celor 200 de parinti si copii ce locuiesc in Ghetoul Carpati din Caracal.

In Ghetoul Carpati din Caracal sunt doua blocuri, construite in anii ’60. Blocurile se afla intr-o stare avansata de deteriorare si au nevoie de renovare completa, inclusiv de instalatii sanitare, electricitate si canalizare, izolare termica si de amenajare a teritoriului.

Nevoia urgenta este de a repara acoperisul celor doua blocuri.

Habitat for Humanity Romania va incepe interventia in comunitate odata cu BIG BUILD 2014. Intre 6 si 10 octombrie, impreuna cu voluntari din tara si din strainatate, va repara acoperisului unuia dintre cele doua blocuri. InHabitat 2terventia in Caracal este cuprinsa in proiectul zefiR. Impreuna pentru puterea de actiune, prin finantarea caruia se va renova unul dintre blocuri.

Ce vei face:  vei ajuta la transportarea materialelor (tigla, lemn, OSB), taiarea lemnului si OSB-ului cu circulara sau fierastraul de mana, vopsirea elementelor din streasina, montarea schelelor, etc.

Pentru mai multe informatii intra pe: www.bigbuild.ro

Voluntarii pe santierele Habitat for Humanity Romania nu au nevoie de abilitati speciale. Ei sunt coordonati pas cu pas de catre echipele de specialisti ai organizatiei.

In fiecare an, pe santierele Habitat for Humanity Romania vin In jur de 1200 de voluntari romani si internationali. Acestia muncesc pe santierele Habitat for Humanity Romania, Isi acopera toate costurile logistice (cazare, masa, transport, recreatie si administrative) si, In plus, vin cu o donatie consistenta pentru sprijinirea nevoii de locuire decenta In Romania.

Despre BIG BUILD 2014

BIG BUILD este evenimentul prin care Habitat for Humanity Romania sarbatoreste ”Ziua Mondiala a Locuirii”, ce are loc In prima zi de luni din octombrie.

In cadrul BIG BUILD, Habitat for Humanity Romania construieste si reabiliteaza, Impreuna cu voluntari de pretutindeni, locuinte si centre comunitare din zone sarace si aduce In prim-plan problema locuirii din Romania. Anul acesta, al 6-lea de Big Build In Romania, avem are loc evenimente de constructie si voluntariat In cinci orase din tara: Caracal, Beius, Cluj, Comanesti si Radauti.

Inca din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarata de catre Organizatia Natiunilor Unite „Ziua Mondiala a Locuirii” (UN World Habitat Day). Sustinatori din toata lumea vor fi alaturi de Habitat for Humanity In proiectele speciale organizate cu aceasta ocazie, pentru a atrage atentia asupra nevoii unui adapost sigur, decent si accesibil. Habitat for Humanity International si ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova Impreuna solutiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy si constientizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.