6 Mai: AlimenteSpeciale.ro da startul unei campanii de educatie alimentara

banner_1Pe data de 6 mai, AlimenteSpeciale.ro, alaturi de Salt PR si de 12 bloggeri culinari din Romania, da startul campaniei de educatie alimentara #ManancResponsabil. Campania se va desfasura intre 6 si 27 mai. Luna mai este promovata ca si luna internationala a alimentatiei fara gluten si de lupta impotriva alergiilor. Campania isi propune sa traga un semnal de alarma in randul romanilor care sufera de afectiuni speciale si sa ridice nivelul de constientizare si de responsabilitate al acestora cu privire la modul de alimentatie. Bloggerii participanti in campanie vor gati cu sprijinul AlimenteSpeciale.ro o serie de retete de preparate dulci sau sarate, ideale pentru persoanele care sufera de afectiuni ce impun un regim special de alimentatie (alergii, intolerante la gluten/ lactate/ zahar, diabetici, persoanele cu o anumita dieta), oferindu-le acestora posibilitatea de a adopta un stil de viata mai sanatos si mai responsabil printr-o dieta corecta, insa la fel de gustoasa.banner_2

Luna de lupta impotriva alergiilor si a intolerantei la gluten nu putea sa treaca neobservata in mediul online. Am ales sa initiem aceasta campanie de educatie alimentara  intrucat datele ultimelor cercetari  ce abordeaza problema bolilor cu nevoi speciale de nutritie in Romania sunt, din pacate, destul de ingrijoratoare”, a declarat Maria Martac, Marketing Manager AlimenteSpeciale.ro.

Potrivit acesteia, ultimele studii realizate de autoritati competitive din domeniu arata ca peste 80% dintre romani sufera de cel putin o afectiune ce impune un regim special de alimentatie, bolile cardiovasculare si hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemiile, obezitatea, diabetul de tip II, afectiunile renale, hepatice si cele ale aparatului digestiv, dar si intolerantele si alergiile alimentare, supranumite si “Boala secolului”, regasindu-se in topul principalelor afectiunilor la noi in tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.