Accenture a facut echipa cu Code.org pentru a sustine participarea la Ora de Programare

accenture ora-de-programareAccenture a facut echipa cu Code.org pentru a sustine participarea globala la Ora Programarii / Hour of Code, unul dintre cele mai mari evenimente educationale din lume. Proiectul poate demonstra ca oricine poate sa invete bazele programarii, sa se distreze facand acest lucru si sa continue sa studieze dupa ce se termina acea ora. Mii de angajati Accenture din toata lumea au promis sa finalizeze aproape 8.000 de ore de programare in timpul Saptamanii Educationale dedicate Stiintei Computerelor. Este de asteptat ca numarul estimat de ore sa fie depasit, dat fiind ca, pe parcursul intregii saptamani, angajatii Accenture au participat si continua sa participe la Ora Programarii si sa fie voluntari pentru a lucra cu profesori si Code.org la nivel local, in scopul de a sprijini initierea elevilor in stiinta computerelor, atat in cadrul scolilor, cat si prin lectii online distractive.

Paul Daugherty, Chief Technology Officer, Accenture„Suntem in deplin acord cu misiunea si viziunea Code.org potrivit carora expunerea la programare este importanta pentru succesul fiecarui elev, indiferent de domeniul pe care alege sa il urmeze. Trebuie sa facem cu totii mai mult pentru a incuraja interesul pentru stiinta computerelor in scoli. Inarmati cu abilitati de programare pe care le dezvolta pe parcursul anilor de scoala, elevii vor fi mult mai bine pregatiti pentru a ocupa roluri cheie in business-urile digitale ale viitorului. Sunt impresionat de pasiunea si energia pe care o arata angajatii Accenture in ceea ce priveste aceasta cauza importanta”, a declarat Paul Daugherty, Chief Technology Officer, Accenture.

Organizat de Code.org, proiectul Ora Programarii se desfasoara anual si reuneste mai mult de 350 de organizatii partenere si zeci de milioane de elevi in toata lumea. Campania educationala din 2015 a culminat cu un eveniment masiv de programare in saptamana 7-13 decembrie, numarand nu mai putin de191.000 de evenimente programate local. Scopul acestui eveniment este de a oferi tuturor elevilor din scoli oportunitatea de a invata stiinta computerelor. Incepand devreme, elevii vor avea o baza care ii va ajuta sa atinga succesul profesional in orice domeniu, in secolul 21.

Ca parte a colaborarii sale cu Code.org, liderii seniori ai Accenture vor fi alaturi de angajati in 186 de orase din 56 de tari pentru a participa la activitatile dedicate Orei Programarii. Si angajatii din Romania au raspuns cu entuziasm invitatiei de a se implica in aceasta campanie – unii au invatat bazele programarii in trainingurile online, iar altii – programatori cu experienta – au organizat traininguri la clasa pentru elevi de liceu.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.