ADREM INVEST a dat startul competitiei de idei inovative pentru liceeni

Adrem Invest a dat startul celei de-a doua editii a programului de responsabilitate sociala „Scoala de inovatie”, un program de educatie care are ca obiectiv realizarea transferului de cultura inovativa catre liceenii din regiunile in care compania isi desfasoara activitatea. Derulat ca program pilot al platformei de responsabilitate sociala „Viitorul alege inovatia” in anul 2012, „Scoala de inovatie” se va derula in acest an intr-o formula extinsa, atat la nivelul liceelor incluse in program, cat si la nivelul activitatilor desfasurate pentru elevi. Programul din acest an se adreseaza liceenilor din 18 orase din tara si include o competitie de proiecte si o tabara educativa pentru cei mai inovativi liceeni. La sfarsitul taberei cele mai bune proiecte vor fi premiate, astfel: Locul 1 – finantare de 5.000 de euro pentru realizarea proiectului si doua telefoane iPhone 5; Locul 2 – doua tablete iPad si Locul 3 – doua tablete mini iPad. Programul se desfasoara si in acest an cu aprobarea si sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Reactiile pozitive si entuziasmul elevilor care au participat la cursurile “Scolii de inovatie” in anul 2012 ne-au incurajat sa continuam proiectul si sa crestem numarul oraselor incluse in program. Este important pentru noi sa contribuim la cresterea comunitatilor in care suntem prezenti si ne bucuram ca aceasta actiune educativa a fost bine primita de catre cei implicati. Am plecat de la ideea ca transferul de cultura inovativa catre tanara generatie este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea comunitatilor. Ne dorim astfel sa contribuim la formarea tinerilor ce mai tarziu vor deveni agenti ai schimbarii”, a declarat Corneliu Bodea, Vicepresedinte Adrem Invest.

In prima etapa a programului, desfasurata in perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitati, in echipe de cate doua persoane, sa isi inscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o imbunatatire in diverse domenii. Proiectele care strang un numar de cel putin 50 de voturi vor fi jurizate, urmand sa fie selectat cel mai creativ si mai relevant proiect din fiecare oras. Echipele castigatoare participa la Tabara Scolii de Inovatie, desfasurata in luna august, unde vor experimenta inovatia prin activitati creative, sportive si educationale, in domenii precum arta, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor intr-o maniera structurata, integrand lucrurile invatate pe parcursul cursurilor. In urma acestor prezentari vor fi alesi castigatorii Scolii de inovatie.

Orasele incluse in program reprezinta resedintele de judet din regiunile in care Adrem Invest este prezent, si anume: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Pitesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Zalau.

Demarat ca program pilot in anul 2012, Scola de inovatie a adus la cursurile primei editii peste 500 de elevi din 3 orase din tara (Craiova, Targu Mures si Suceava) si a premiat cele mai inovative proiecte inscrise in concurs printr-o incursiune in sfera tehnologiei si a inovatiei, cu excursii la muzee tehnice si obiective industriale.

Liceenii care vor sa se inscrie in concurs trebuie sa acceseze aplicatia de pe pagina de Facebook a competitiei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.