ADREM INVEST a premiat inovatia in tabara “Scolii de Inovatie”

Platforma online dedicata, 30 de liceeni din 18 orase, 17 proiecte inovative, Dana Rogoz, Tudor Chirila, Alex Gavan, Andrei Cosuleanu, Vlad Tausance, tabara educativa, satul de vacanta Fratii Jderi. Acestea sunt principalele repere care au compus in acest an Scoala de Inovatie, programul de educatie desfasurat de Adrem Invest sub platforma de responsabilitate sociala „Viitorul alege inovatia”. Din totalul celor 69 de proiecte inscrise in competitie de liceenii din 18 orase, cele mai bune 17 proiecte au fost selectate pentru a fi imbunatatite in cadrul Taberei Educative ce a avut loc in satul de vacanta Fratii Jderi, din Valcea. Timp de o saptamana, cei 30 de elevi ajunsi in tabara au invatat sa-si sustina proiectele in fata juriului, au participat la o serie de workshop-uri inspirationale pe tema inovatiei si s-au recreat in mijlocul naturii. Sesiunile de workshop-uri inspirationale pe tema inovatiei au fost sustinute de Tudor Chirila, Dana Rogoz, Alex Gavan, Andrei Cosuleanu (Let’s Do It Romania) si Vlad Tausance, alaturi de presedintele Adrem Invest, Adrian Bodea.

“Rezultatele editiei 2013 a Scolii de inovatie ne confirma faptul ca avem nevoie de tanara generatie pentru a sustine resortul dezvoltarii comunitatilor in care traim si pentru a genera o schimbare a modelelor care nu mai evolueaza. Am initiat acest program ca un parcurs de termen lung, in care sa asiguram transferul de cultura inovativa in randul tinerilor. Avem nevoie de inovatie pentru a asigura progresul. Multumim tuturor participantilor din aceasta editie si felicitam cu respect premiantii”, a declarat Corneliu Bodea, Vicepresedinte Adrem Invest.

Marele premiu, finantat cu 5000 de euro, a fost acordat echipei „Compasul ascuns” din Targu Mures, formata din elevii Adrian Sorin Mare si Delia Panca, pentru proiectul „Ceas monitorizare copii”. Proiectul consta in realizarea unui ceas special cu GPS in scopul monitorizarii copiilor de catre parinti, cu posibilitatea de a fi utilizat si pentru monitorizarea persoanelor cu nevoi speciale.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul “Docendo Discimus” propus de Alexandru Jecan si Diana Lavinia Pop (din Zalau) ce consta in dezvoltarea unei platforme online de e-learning de peer-to-peer education. Pe al treilea loc s-a clasat Andreea Musat, din Targu Mures, cu proiectul “Super tocul de ochelari”, ce consta in crearea unui toc de ochelari cu un sistem de auto-curatare. Elevii Ionut Ferenti si Richard Alexandru Roman, din Baia Mare, au primit un premiu special de 1250 de euro pentru sprijinirea implementarii proiectului “Simulatorul de job-uri”, proiect ce consta in dezvoltarea unei platforme online de simulare a unor job-uri in vederea orientarii profesionale.

Platforma de responsabilitate sociala “Viitorul alege inovatia” a fost lansata in anul 2012 si vizeaza sustinerea inovatiei, ca motor al evolutiei societatii in care compania isi desfasoara activitatea. Aceasta implicare la nivel corporativ se manifesta in trei mari domenii: protectia mediului, imbunatatirea responsabilitatii fata de modul de desfasurare a afacerilor si sprijinirea dezvoltarii comunitatilor unde activeaza compania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.