Adrem Invest sustine transferul de cultura inovativa catre liceeni

Compania Adrem Invest, specializata in ingineria tehnologica, a lansat platforma de responsabilitate sociala „Viitorul Alege Inovatia”. Primul proiect in cadrul acestei platforme –Scoala de Inovatie – se adreseaza liceenilor din orasele  Craiova, Suceava si Targu Mures. Proiectul, ce se va desfasura pe parcursul acestui an, isi propune sa aduca la cursuri  600 de elevi pasionati de creativitate si inovatie, din cadrul celor 24 de licee selectate.

„Inovatia este un lucru important pentru noi si dorim sa stimulam in acest sens atat angajatii, cat si mediul in care activam. Stiinta,  tehnologia si inovarea au un rol major in dezvoltarea sistemului de invatamant romanesc si stimularea progresului economic si social. De aceea ne dorim ca acest program pilot sa inregistreze rezultate bune pentru a-l extinde la nivel national”, a declarat Corneliu Bodea, Vicepresedinte Adrem Invest.

Programul se desfasoara cu aprobarea si sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a Inspectoratelor Scolare Judetene si a Universitatilor locale.

“Scoala de Inovatie s-a nascut dintr-o nevoie de creativitate a societatii. Tinerii trebuie sa fie orientati spre inovatie, sa iasa din sabloane. Societatea romaneasca are nevoie de resurse creative”, a declarat Rodica Cherciu, inspector MECTS.

Cursurile au loc pe parcursul „Saptamanii Altfel”, cand elevii sunt incurajati sa participe la activitati extrascolare care sa raspunda intereselor si preocuparilor lor. In urma cursurilor, elevii participanti se pot inscrie la concursul de proiecte, unde isi vor dovedi abilitatile si cunostintele dobandite. Cele mai bune trei echipe vor participa la Scoala de Vara Adrem Invest ce include 3 activitati, respectiv vizitarea Muzeului Tehnicii din Viena si a Muzeului Tehnicii din Bucuresti si o excursie de 5 zile la cele mai importante obiective industriale din Romania: Centrala Cernavoda, Centrala Portile de Fier, Barajul Vidraru.

Lansarea platformei de CSR completeaza seria de actiuni aniversare realizate de Adrem Invest, sub conceptul „Definim viitorul”. Aceastea marcheaza celebrarea celor 20 de ani de existenta si include activitati dedicate atat angajatilor, colaboratorilor si partenerilor, cat si comunitatilor in care compania isi desfasoara activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.