CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

#AFACERISUSTENABILE 2023: Adina Feclist – Sustainability Leader Schneider Electric România

Echipa CSR Media a invitat reprezentanții celor mai importante companii ce derulează proiecte de Sustenabilitate și Responsabilitate Socială să vorbească despre schimbările apărute în politica de sustenabilitate a companiei în 2022, despre lecțiile învățate și despre provocările și oportunitățile din domeniul Sustenabilității în 2023, în cadrul proiectului editorial #AfaceriSustenabile2023.

În continuare puteți citi răspunsul dat de Adina Feclist – Sustainability Leader Schneider Electric România.


 

  • Ce schimbări a adus anul 2022 în politica de sustenabilitate a companiei?

Schneider Electric, are o lungă tradiție în materie de performanțe în sustenabilitate. Anul acesta, la nivel global, compania a câștigat pentru a 12-a oară consecutiv un loc pe lista celor mai sustenabile corporații din lume a Corporate Knights și este cea mai bine clasată companie din domeniul său de activitate.

Urmărim cu tenacitate, în fiecare an, veniturile din surse sustenabile și investițiile sustenabile, diversitatea de gen și modul în care aceasta se reflectă corect în remunerare. Toate acestea ne-au ajutat de-a lungul anilor la câștigarea și menținerea poziției de lider în acest index anual compilat de grupul de cercetare în domeniul durabilității Corporate Knights.

Topul Global 100 se bazează pe o evaluare riguroasă a companiilor publice cu venituri de peste 1 miliard USD. Schneider Electric este singura din categoria sa care a fost desemnată Global 100 în fiecare an, din 2012 încoace.

Nu aș putea vorbi despre schimbări majore în politica noastră de sustenabilitate, ci despre faptul că acum ne extindem oferind consiliere și partenerilor de afaceri care doresc să-și reducă amprenta de carbon sau să aibă linii de aprovizionare mai sustenabile, valorificând, desigur, propria noastră experiență.

Iar pentru că am menționat de propria noastră experiență, indicatorul de performanță de sustenabilitate a fost adăugat ca etalon de referință fiecărui angajat în evaluarea performanțelor individuale, tocmai pentru a consolida valorile și misiunea pe care Schneider Electric o are la nivel global. 

 

  • Care a fost cea mai importantă lecție învățată în 2022? Dar cea mai mare satisfacție profesională din această perioadă?

Că oricând se poate întâmpla orice și că agilitatea și puterea de adaptare la situații noi sunt niște trăsături care trebuie cultivate pentru că sunt vitale în domeniul nostru și în business în general.

Anul trecut, Schneider Electric a sărbătorit 25 de ani de activitate în România, un prilej foarte bun să treacă în revistă toate satisfacțiile și performanțele profesionale marcate în tot acest timp. Pentru mine, faptul că am văzut materializându-se contribuția noastră la construcția primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă cred, totuși, că a fost cea mai mare satisfacție.

CSR Awards
  • Care considerați că vor fi cele mai mari provocări în domeniul sustenabilității în acest an? Dar și cele mai mari oportunități?

Suntem, din nou, într-una dintre acele perioade în care ne dăm seama cât de utile sunt/ au fost investițiile pe care le-am făcut, la timp, în sustenabilitate. Literalmente, sustenabilitatea chiar asta înseamnă – capacitatea organizației tale, a business-ului tău, de a face față situațiilor neprevăzute, de a fi auto-suficientă indiferent de contextul în care operează. Iar cum contextele în care operăm suferă schimbări dramatice în fiecare an, din direcții neașteptate, sustenabilitatea este cheie.

Din punctul nostru de vedere, managementul energiei, una dintre resursele cele mai importante și, pentru unele companii, cele mai costisitoare, ne oferă o mulțime de oportunități de eficientizare și optimizare, mai ales în domeniul industrial, dar și în retail, horeca, în managementul marilor clădiri rezidențiale sau de business. În condițiile în care suntem tot mai dependenți de mediul digital, este evident că ne dorim cu toții ca energia electrică pe care o folosim să fie disponibilă continuu, să fie folosită eficient și să coste decent. Iar în această privință, prin însuși domeniul nostru de activitate, putem ajuta.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.