AFI Europe Romania a stabilit 5 proiecte finaliste in competitia „A FI vecin bun”

A FI vecin bun_1AFI Europe Romania, alaturi de Fundatia Comunitara Bucuresti, a selectat cinci idei de proiecte care au trecut in etapa a doua a fondului pentru comunitate „A FI vecin bun”. Proiectele finaliste sunt invitate sa depuna aplicatiile complete pentru aceasta etapa a competitiei, pana pe data de 22 februarie 2018. Ulterior, anuntarea proiectelor castigatoare va avea loc dupa notarea lor si interviul cu membrii juriului, ce vor avea loc la inceputul lunii martie.

Fondul „A FI vecin bun” se adreseaza ONG-urilor si grupurilor de initiativa si ofera finantari totale in valoare de 70.000 de lei pentru pana la trei proiecte. Obiectivul fondului este de a colecta si de a sprijini implementarea unor idei de proiecte care sa contribuie la revitalizarea urbana si la revigorarea spiritului de comunitate in zonele din apropierea celui mai nou parc de afaceri pe care AFI Europe Romania il construieste in Bucuresti, AFI Tech Park.

Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe Romania.Ne bucuram ca ONG-urile si grupurile de initiativa au raspuns demersului nostru si au inscris idei de proiecte care sa ajute cartierele lor sa arate mai bine si sa devina mai prietenoase pentru comunitatile care locuiesc in ele. Am apreciat faptul ca vecini de bloc sau de cartier s-au mobilizat si s-au reunit in grupuri de initiativa care sa creeze un impact real in comunitate. Prin «A FI vecin bun» ne dorim sa consolidam o investitie pe termen lung pe care o aducem in comunitatea vecina cu noul nostru proiect,” a declarant Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe Romania. 

Cele cinci idei de proiecte selectate pentru etapa a doua a competitiei sunt:

  • Cartierul Carol, propus de grupul de initiativa Carol: demararea procesului de construire a identitatii cartierului Carol si coagulare preliminara a unui grup civic in zona cartierului, prin organizarea unei serii strategice de activitati care cuprind ateliere de educatie urbana, mici activari urbane, tururi ghidate, focus grupuri cu oameni resursa din cartier si cartografierea resurselor locale prin intermediul unui Ghid de utilizare a cartierului.
  • AFInitati pentru o comunitate unita, propus de Fundatia PARADA: proiectul va urmari revigorarea spiritului in comunitate in zona Parcului Carol si in zonele adiacente acestuia prin reunirea locuitorilor din zona in jurul unor activitati menite sa reduca disparitatile sociale, sa stimuleze dezvoltarea de relatii armonioase intre persoane din clase sociale diferite prin crearea de punti de comunicare sub forma artei spectacolului.
  • Masutele cunoasterii, propus de grupul de initiativa 4 KIDS: mese educative amplasate in vecinatatea zonelor de joaca, cutii postale in care se vor colecta idei de la copiii si parintii din zonele vizate, pentru o mai buna dezvoltare a acelor perimetre.
  • Schimbarea, propus de grupul de initiativa „Schimbarea”: imbunatatirea mediului social si urban in cartierul Ferentari, reamenajarea si infrumusetarea spatiilor verzi, a locurilor de joaca si a spatiilor de recreere din jurul blocurilor.
  • Big Brother/Sister pentru un cartier sanatos, propus de Societatea Romana de Educatie Nutritionala: sustinerea si  promovarea  comunitatii tinerilor din scolile de cartier Rahova-Ferentari, clasele 5-8 Scoala nr. 280, Scoala Tocilescu, promovarea unui program de mentorat Big Brother/Big Sister astfel incat cei mai mici din cartiere sa fie incurajati in a avea o mai buna igiena a vietii.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.