AFI Europe Romania sustine cu 70000 de lei proiecte comunitare, prin fondul „A FI vecin bun”

A Fi vecin Bun 2017AFI Europe Romania a lansat fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”, primul program de responsabilitate sociala al companiei, dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti. Acesta se adreseaza ONG-urilor si grupurilor de initiativa si ofera finantari in valoare totala de 70.000 de lei. Aplicatiile pot fi trimise pana pe 11 decembrie 2017.

Fondul „A FI vecin bun” isi propune sa finanteze intre 1 si 3 proiecte care sa contribuie la revitalizarea urbana si la revigorarea spiritului de comunitate in zonele din vecinatatea celui mai nou parc de afaceri pe care AFI Europe Romania il construieste in Bucuresti, AFI Tech Park. Complexul este un parc de business de 56.000 mp., un adevarat complex urban orientat catre companiile de IT&C, cu spatii verzi ample si o multime de facilitati high-tech, specifice tuturor proiectelor AFI.

Zonele de interventie pe care trebuie sa le vizeze aplicantii sunt: Cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari si zona adiacenta Parcului Carol. 

David Hay, CEO AFI Europe RomaniaImplicarea companiilor in viata comunitatii reprezinta in alte tari din Europa o activitate indispensabila, chiar o norma legala. In Romania, aceasta se rezuma momentan la initiative individuale benevole, din partea reprezentantilor mediului de business. Noi credem ca viata comunitatii trebuie sa fie o preocupare pentru orice companie. Aceasta este viziunea noastra. De-a lungul timpului am demonstrat ca rolul nostru trece dincolo de granitele afacerilor si am incercat sa fim cat mai aproape de oamenii din comunitatile unde am ales sa ne dezvoltam proiectele. Iar prin programul nostru «A FI Vecin bun», dorim sa fim un exemplu si pentru alte companii, chiar si din domeniul real estate, poate unul dintre cele care se intersecteaza cel mai mult cu viata comunitatii,” a spus David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Aplicatiile din fondul „A FI vecin bun” pot fi proiecte care ajuta locuri din zonele vizate sa arate mai bine, sa devina mai functionale si sa creeze mai multe facilitati pentru comunitatile care locuiesc acolo. Mai mult, sunt binevenite propunerile de proiecte care stimuleaza si sustin viata sociala a zonei intr-un mod incluziv, cum ar fi: animarea spațiului public si aducerea comunitații impreuna in cartiere. Alte idei de proiecte pot fi cele care genereaza o crestere a calitatii vietii din comunitatea locala sau cele care implica in implementare cat mai multi membri ai comunitatii din zona.

Procesul de selectie se va realiza in doua etape: 

  1. Inscrieri si jurizare preliminara:

Proiectele se pot inscrie in perioada 8 noiembrie – 11 decembrie 2017

  1. Top 5 proiecte si alegerea castigatorilor:

Cele mai bune cinci echipe vor fi invitate sa aplice proiectul insotit de detalii complete, in perioada 17 ianuarie – 9 februarie 2018. Selectia proiectelor castigatoare va avea loc dupa notarea lor si interviuri cu membrii juriului, desfasurate in intervalul 12 – 28 februarie 2018.

Ulterior, castigatorii vor avea la dispozitie noua luni pentru implementarea proiectului.  

Proiectele sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de urbanism, planificare si regenerare urbana, comunitate, implicare sociala si civica: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publica, CeRe, Ana-Maria Elian (Toni), urbanist, specializata in planificare si regenerare urbana, MKBT: Make Better, Andrei Mihail, doctor in antropologie, cadru didactic asociat al Facultatii de Stiinte Politice, SNSPA, Catalin Iorgulescu, Membru al Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe Romania.

„Ne dorim ca «A FI vecin bun» sa reprezinte dovada unei investitii pe termen lung pe care o aducem in comunitatea vecina cu noul nostru proiect. AFI Tech Park este mai mult decat un proiect de birouri, este viziunea noastra despre ceea ce reprezinta locul de munca al viitorului, care trebuie sa raspunda cerintelor tot mai frecvente ale angajatilor: un mix cat mai mare de facilitati la indemana, un nivel ridicat al calitatii spatiului de lucru, un timp cat mai mic petrecut in trafic, pana la birou,” spune Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.