AFI Park: 40% reducere a consumului de energie si apa pentru chiriasi

afi park 3AFI Park 3 a obtinut certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru cladiri “verzi” LEED Core & Shell, devenind a treia cladire din AFI Park care a primit aceasta calificare importanta. Ca urmare a strategiei AFI Europe de a dezvolta proiecte “verzi”, in acord cu care au fost construite toate cladirile de birouri, chiriasii din AFI Park beneficiaza de o reducere de aproximativ 40% a consumului de energie si apa, in compAFIPalaceCotroceni_campanie_S-a_sunat_de_premii_2013aratie cu o cladire de birouri obisnuita. Colliers International a oferit consultanta in procesul de certificare pentru toate cele trei cladiri de birouri din AFI Park.

David Hay, CEO AFI Europe RomaniaA fi verde este noul standard in dezvoltarea oricarui proiect de birouri si este parte integranta din toate constructiile AFI Europe. Ne angajam sa oferim proiecte construite la cele mai inalte standarde si eficiente energetic, sprijinind chiriasii nostri sa beneficieze de costuri reduse la utilitati. Pe langa dezvoltarea cladirilor noastre la cele mai inalte standarde, strategia noastra presupune si incurajarea chiriasilor sa se alature initiativelor ‘verzi’, cum ar fi utilizarea transportului public sau a bicicletelor, instalarea de lumini LED, de senzori pentru oprirea utilizarii inutile de energie si HVAC etc. Vrem sa oferim un exemplu pozitiv intr-un segment al pietei imobiliare cu cea mai accelerata crestere si sa cream un mediu sustenabil pentru chiriasii nostri si pentru comunitate”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Park 1 a fost prima cladire din Romania care a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru cladiri “verzi” LEED Core & Shell, urmata de AFI Park 2 si AFI Park 3. Cladirile de birouri din AFI Park includ o serie de tehnologii create pentru a le face “verzi”, cum ar fi iluminatul LED, chillere si boilere care reduc costurile de energie, utilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi si posibilitatea folosirii luminii naturale ca urmare a tipului special de geamuri alese. Acestea genereaza, in medie, o reducere a costurilor operationale ale chiriasilor cu aproximativ 40% pentru consumul de electricitate si apa.

AFI Park este usor accesibil prin transportul public, in apropiere se afla statia de metrou Politehnica, la doar 200 de metri de proiect, alaturi de 12 linii diferite de autobuz si tramvai care deservesc parcul de afaceri. O noua linie de metrou este, in acest moment, in constructie (Drumul Taberei – Piata Universitatii – Pantelimon), care va oferi un acces mult mai facil in zona AFI Park. Acest lucru faciliteaza utilizarea transportului in comun de catre angajatii care lucreaza in cladirile de birouri, ceea ce constituie o componenta semnificativa a unui proiect verde.

AFI Park include 5 cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchiriabila totala de peste 70.000 de metri patrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.