Agenda “verde” a unei companii trebuie sa fie printre prioritatile de CSR

Majoritatea companiilor din lume nu isi monitorizeaza amprenta de carbon,  releva un studiu facut in 2011 de Epicor Software Corporation. Studiul a fost realizat pe baza raspunsurilor primite de la aproape 1.000 de companii din toata lumea. Majoritatea respondentilor (48%) au fost organizatii din industria manufacturiera, cu 100  pana la 1.000 de angajati (42%) si cu venituri anuale de 50 de milioane dolari sau mai putin (43%). Sondajul a aratat ca 58% dintre companiile chestionate nu au auzit de termenul “gestionarea amprentei de carbon”, ca mai putin de un sfert ar putea descrie cu exactitate ce inseamna acest termen si ca un mare procent, respectiv 80%, dintre companiile intervievate nu isi monitorizeaza emisiile de carbon.

“Cerem tuturor companiilor sa-si treaca agenda „verde” pe un loc mai sus in lista prioritatilor privind responsabilitatea sociala corporativa (CSR). Urmarirea unei agende „verzi” si sporirea economiilor de costuri operationale nu sunt sarcini care se exclud reciproc . Pregatindu-se in avans, companiile pot evita sanctiuni potentiale pentru ne-aderarea la legislatie si, de asemenea, pot sa obtina avantaje strategice ce includ economii de costuri operationale si fluxuri suplimentare de venituri”, a declarat Chris Purcell, product marketing manager pentru Epicor.

Sondajul a mai aratat si ca 50% dintre companiile chestionate nu au nici un fel de implicare la nivel de top in initiativele lor privind gestionarea emisiei de carbon, desi aceia care ocupa functii de CEO vor fi responsabili, cel mai probabil, pentru strategia de „inverzire” a propriilor companii.

„Este destul de ingrijorator, cand te gandesti ca o treime dintre toate companiile nu stiu daca sunt supuse obligatiei de raportare a emisiilor si vrem sa profitam de aceasta ocazie pentru a adresa un indemn industriei, in ansamblul sau, sa isi asume responsabilitatea si sa ajute la educarea afacerilor in privinta gestionarii energiei”, a afirmat Chris Purcell.

Confrom studiului, 85% dintre companii nu pot raporta nivelul emisiilor de carbon pe care compania lor le-a emis in fiecare dintre ultimele sase luni, iar aproape 70% contabilizeaza corect mai putin de 25% din emisia de carbon a companiei lor.

Epicor Software Corporation este un lider global, furnizor de solutii software de business pentru industriile producatoare, distributie, retail si servicii.

Sursa foto: gandul.info

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.