Ai un business social la inceput de drum. Echoing Green iti poate oferi pana la 90.000 de dolari

echoing green antreprenori socialiOrganizatia Echoing Green si-a lansat programul international de sustinere a afacerilor sociale – The Global Fellowship 2018. Daca esti antreprenor social si reprezinti o organizatie non-profit sau un business social, iti poti inscrie start-up-ul in program pentru a castiga pana la 90.000 de dolari pentru dezvoltarea afacerii.

Afacerea ta sociala trebuie sa fie la inceput de drum, in faza incipienta de dezvoltare (max. doi ani de la infiintare), sa propuna o solutie inovativa cu impact social la nivel local sau global si sa fie sustenabila. Afacerea poate fi sustinuta de Echoing Green indiferent daca a mai primit sau nu finantare. Pentru a fi eligibil, trebuie sa ai 18 ani impliniti, sa stii limba engleza si sa dovedesti prinr-o forma contractuala ca iti dedici 40 de ore pe saptamana afacerii tale sociale. Studentii pot aplica si ei, cu conditia sa fi terminat facultatea pana la inceputul lunii iulie 2018.

Echoing Green nu finanteaza proiecte de cercetare, aparitii editoriale, filme, proiecte nelansate inca sau initiative religioase.

Termenul limita de inscriere a proiectelor este 24 octombrie a.c. Informatii suplimentare despre program pot fi obtinute pe pagina web dedicata competitiei si accesand sectiunea FAQ. Mai multe informatii despre castigatorii si afacerile sociale sustinute pana acum pot fi citite aici. Pentru alte intrebari, puteti scrie pe adresa de email fellowship@echoinggreen.org.

Echoing Green a fost lansata in 1987 de compania americana de investitii General Atlantic, dupa poemul cu acelasi nume scris de William Blake despre o lume mai buna. Primul antreprenor social sprijinit de Echoing Green a fost Diana Propper de Callejon, care a propus la acea vreme solutii economice de autosustinere a rezidentilor din zona Amazoniei care nu se bazau pe defrisari. In 2002, Cheryl L. Dorsey, un pionier al antreprenoriatului social, a preluat conducerea Echoing Green, care a devenit organizatie neguvernamentala. Teach for America, celebrul program international de educatie, nu s-ar fi dezvoltat la nivelul la care este astazi fara sprijinul Echoing Green.

Sursa foto: echoinggreen.org (LinkedIn)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.