Airly si Philips Romania deruleaza campania “Romania respira – Vrem aer curat!”

Romania respiraAirly si Philips Romania au dat stratul campaniei de crowdfunding “Romania respira – Vrem aer curat!” pentru instalarea senzorilor de monitorizare a calitatii aerului in cat mai multe orase din tara.

In cadrul campaniei, orice persoana se poate implica in achizitia unui senzor intr-un oras din tara printr-o donatie directa, dar si in alegerea zonelor in care acesta va fi instalat. Campania se desfasoara in perioada 20 ianuarie – 31 martie 2020, pe pagina web dedicata, www.romaniarespira.ro, si are ca scop extinderea retelei independente Airly de monitorizare a calitatii aerului din Romania, care ofera informatii despre nivelul emisiilor de particule in suspensie, PM 10, PM2.5 si PM1 in timp real si gratuit, din zona in care senzorii sunt instalati, pe site-ul https://airly.eu/map/en/ sau in aplicatia Airly pentru smartphone.

Mai mult, pentru a creste gradul de constientizare privind calitatea aerului din interior, care, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii poate fi de doua pana la de cinci ori mai poluat decat cel din exterior, Philips Romania ofera celor care se implica in campanie solutii de monitorizare si de purificare a aerului din interior.

“Aerul pe care il respiram are un impact direct asupra sanatatii si calitatii vietii si este important ca oamenii sa fie constienti de calitatea aerului pe care il respira, atat in exterior, cat si in interior, in locuinte, la locul de munca sau in orice spatiu inchis. Petrecem foarte mult timp in interior, unde aerul poate fi la un nivel mult mai ridicat de poluare decat cel din exterior si e important sa monitorizam corect si sa gasim solutii atunci cand e necesar. Alaturi de partenerul nostru de incredere, Airly, ne implicam pentru a extinde reteaua de monitorizare a calitatii aerului la nivel national, un demers comun in care fiecare implicare conteaza. Ne asumam rolul de a facilita accesul la produsele noastre de monitorizare si purificare a aerului din interior, care imbunatatesc semnificativ calitatea aerului si reduc efectele negative asupra sanatatii ca urmare a expunerii la poluare”, afirma Bianca Severin, Business Marketing Manager Home Care Philips Romania.

Prima retea independenta de monitorizare a calitatii aerului din Romania a devenit functionala la data de 1 octombrie 2018, creata de Philips Romania si Airly si include in prezent 20 de senzori care monitorizeaza permanent nivelul emisiilor de particule in suspensie, PM 10, PM2.5 si PM1 in Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Sinaia si Cluj. Recent, in luna decembrie 2019, a fost instalat si primul senzor de gaz, in localitatea Sintesti, Strada Monumentului, din judetul Ilfov, sponsorizat de Asociatia pentru Schimbare Mama Natura.

Campania de crowdfunding “Romania respira – Vrem aer curat!” se desfasoara in perioada 20 ianuarie – 31 martie 2020, pe pagina web dedicata, www.romaniarespira.ro, unde pot fi facute direct donatii pentru achizitia de senzori in diferite locatii pe care persoanele care se implica le pot indica, in orasul lor. De fiecare data cand este acoperit costul unui senzor PM, respectiv 360 de euro, echipa Airly il va monta in zona cu cele mai multe voturi. Pentru fiecare senzor instalat intr-o locatie, Philips Romania va sponsoriza cel de-al doilea senzor Airly PM care va fi instalat in acelasi oras, marind astfel suprafata monitorizata. Pot fi achizitionati prin donatii sau plati directe si senzori PM + gaz, la un pret de 1360 euro pentru un senzor.

Fiecare sustinator al cauzei printr-o donatie sau prin cumpararea unui senzor va primi un voucher de discount de 40% pentru achizitia pe durata campaniei a unui purificator Philips. Purificatorul ofera utilizatorilor monitorizarea si purificarea in timp real a aerului din locuinta. Datele referitoare la calitatea aerului din locuinta pot fi urmarite in timp real, prin aplicatia pentru smartphone Air Matters.

In campanie se pot implica si companii prin achizitia directa a unui senzor Airly PM sau PM + gaz si alegerea locatiilor in care vor fi instalati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.