ALIAT si HEINEKEN au lansat a patra editie a Caravanei Alcohelp

ALIAT, cu sprijinul financiar al HEINEKEN Romania, a lansat cea de-a patra editie a Caravanei Alcohelp – primul program integrat de prevenire si interventie adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool si familiilor acestora. Carvana Alcohelp are misiunea de a promova consumul responsabil de alcool in randul publicului larg, oferind sprijin profesional celor care au nevoie. Timp de patru saptamani, Caravana Alcohelp va ajunge in peste 20 de orase si sate din Romania, precum si pe litoral. Caravana va fi prezenta timp de o zi in fiecare comunitate. Vizitatorii caravanei isi vor putea testa nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului AUDIT al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vor putea primi informatii documentate cu privire la consumul responsabil si efectele consumului abuziv de alcool, si vor putea beneficia de consiliere.

“Caravana Alcohelp isi continua misiunea de a promova consumul responsabil de alcool. Parte din Agenda noastra de Sustenabilitate, „Brewing a Better Future”, programul Alcohelp ofera servicii medicale specializate, indrumare si informatii esentiale persoanelor care se confrunta cu un consum problematic de alcool. Suntem mandri ca, din momentul lansarii sale in 2010 si pana la finalul verii, acest mesaj va fi ajuns in peste 85 de comunitati din Romania”, a declarat Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania.

Interventiile specializate disponibile in Caravana din acest an se vor concentra pe detectarea timpurie a consumului problematic de alcool, consiliere psihologica, dar si asupra investigatiilor medicale generale, precum verificarea tensiunii arteriale, sau metode alternative de tratament, cum ar fi terapia prin arta. Caravana Alcohelp va incepe in 4 orase mari (Bucuresti, Craiova, Iasi si Brasov) si va continua in comunitati mai mici, cum ar fi Siret, Pojorata, Pascani, Targu Frumos, Ciurea, Campulung Moldovenesc, Lipovu, Malu Mare, Filiasi, Vama Veche, Costinesti sau Eforie Nord.

Toate interventiile din timpul Caravanei vor fi gratuite si confidentiale si se vor concentra pe nevoile de sanatate publica ale comunitatilor vizitate. Oamenii care au nevoie de interventii mai complexe vor fi indrumati catre cele mai apropiate centre Alcoinfo, disponibile in spitale generale.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.